37 patienter fik forkert dosis på grund af it-fejl

En fejl i sygehusenes it-system, Sundhedsplatformen, har betydet, at 37 patienter i Region Sjælland fik forkert dosis medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I december 2018 blev en fejl i it-systemet Sundhedsplatformen opdaget. Den betød, at nogle patienter kan have fået udleveret medicin med en forkert doseringslabel.

Region Sjælland og Region Hovedstaden har siden opdagelsen af fejlen gennemgået mange tusinde ordinationer af medicin, og i Region Sjælland har man kommet frem til, at 37 patienter har fået en forkert dosis af et givent præparat.

Ingen patienter er kommet alvorligt til skade som følge af fejlen.

- Der er nogle ganske få, som har haft nogle forbigående bivirkninger af det, og det er bragt på plads, siger Preben Cramon, sundhedsfaglig chef i Region Sjælland.

Fejlene er nu blevet indberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Region: Fejl kan ikke undgåes

Det var det amerikanske selskab Epic, som har udviklet Sundhedsplatformen, som opdagede fejlen. En fejl som nu er rettet.

- De fejl, vi opdager, dem sørger vi selvfølgelig for at reparere, så de fejl ikke kan ske igen, men der vil altid i så store it-systemer som Sundhedsplatformen være risiko for fejl. Vores opgave er at sikre patientsikkerheden hele vejen igennem, uanset om de her fejl opstår, siger Preben Cramon, sundhedsfaglig chef i Region Sjælland.