¨

350 bigballer brænder

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: Arkivfoto

Foto: TV ØST

1 af 12

350 store halmballer brød i aftes i brand ved Præstø - og brænder stadig. TV2 Øst har været i kontakt med naboer, der fortæller, at de så nogle sætte ild til halmen for derefter at køre derfra i en sort volvo, som de har nummerpladen på

350 store halmballer - de såkaldte bigballer - begyndte at brænde søndag aften på en mark i Dyremarken ved Præstø på Sydsjælland.

Branden er formentlig påsat
Meldingen om branden kom omkring klokken 19, og ifølge vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er branden formentlig påsat.

- Et vidne har bemærket en sort Volvo stationcar umiddelbart før branden. Bilen letter derfra i høj fart, og umiddelbart efter blusser ilden op, fortæller vagtchefen.

TV2 Øst har været i kontakt med naboer, der fortæller, at de så nogen sætte ild til halmen, og at de efterfølgende så den sorte volvo køre derfra. En beboer i området nåede at tage et foto af bilen, som viser bilens nummerplade. Det er politiet nu i besiddelse af.

Derfor efterlyser politiet nu også en sort Volvo V70 med litauisk nummerplade og registreringsnummeret 464 BAB. Vidner må meget gerne kontakte politiet på telefonnummer 114.

Brandfolk på stedet
Bigballerne kommer til at brænde de kommende dage også.

Brandfolkene har nemlig valgt at lade halmen brænde ud kontrolleret, for ikke at efterlade kæmpe bunker af våd halm. Desuden er der tilkaldt ekstra folk fra Beredskabsstyrelsen i Næstved, som hjælper med at holde styr på branden.

Halmballerne befinder sig under åben himmel, og der er ingen fare for, at ilden vil sprede sig til bygninger. Heller ingen mennesker er kommet til skade ved branden.

01:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App