Flere end 300 ansatte i Region Sjælland sendes hjem

Region Sjælland holder pressemøde om situationen med coronavirussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

313 ansatte i Region Sjælland sendes hjem, hvor de skal arbejde hjemmefra. Der kan desuden komme situationer, hvor medarbejderes ferie kan blive inddraget.

Det oplyser Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, ved et pressemøde torsdag.

quote Det er en ekstraordinær situation

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

- Vi tager den nuværende situation meget, meget alvorligt, siger han.

Det betyder blandt andet at alle fire akutsygehuse i Region Sjælland nu tages i brug til at teste personer for coronasmitte.

- Det er en ekstraordinær situation, og vi mødes dagligt for at diskutere, hvilke skridt vi skal tage, siger koncerndirektør i Region Sjælland Leif Panduro Jensen.

Selvom flere ansatte sendes hjem, er Region Sjælland på nuværende tidspunkt ikke presset af coronavirussen ude på sygehusene. De ansatte kan ifølge ledelsen godt klare arbejdspresset.  

Alligevel undersøger Region Sjælland muligheden for at indkalde sygeplejerskestuderende til at hjælpe på regionens sygehuse, hvis det bliver nødvendigt.

Lige nu klarer Region Sjælland personaleudfordringerne med at flytte ansatte rundt mellem regionens sygehuse.

Ring ikke til lægevagten

Hos regionen oplever man ifølge præhospitaldirektør Benny Jørgensen, at mange borgere ringer til lægevagten med spørgsmål om coronovirussen, hvilket presser telefonlinjen og skaber lange ventetider.

- Jeg har en bøn til befolkningen til Region Sjælland - hvis man har et spørgsmål om corona, skal man ringe til et aflastnigs-telefonnummer – ikke til lægevagten, siger Benny Jørgensen og oplyser, at nummeret er 57 68 42 22.

Region Sjælland og de øvrige regioner anbefaler, at pårørende til patienter på sygehusene minimerer deres besøg. Det sker for at mindske risikoen for corona-smitte af patienter og personale på landets sygehuse.

Hvis man alligevel vælger at besøg en pårørende, så opfordrer regionerne til, at man tænker over, hvor mange personer der møder op.

Baggrunden for opfordringen er, at patienter, der er indlagt på hospitalet allerede, er syge og svækkede. Derfor er det vigtigt at gøre alt for ikke at udsætte den patientgruppe for smitterisiko. På hospitalernes

fødegange henstilles det ifølge Region Sjælland til, at kun den allernærmeste familie kommer på besøg.

Udover besøg fra pårørende skal besøg fra for eksempel lægemiddelindustrien eller udenlandske delegationer også minimeres. Desuden vil politiske møder som for eksempel regionens udvalgsmøder, der ofte afholdes på regionernes sygehuse, blive flyttet til et andet sted, hvor patienter og borgere ikke befinder sig.  

Alle fysiske møder med eksterne gæster på for eksempel en afdeling eller i et mødelokale på sygehusene vil så vidt det er muligt erstattes af andre mødeformer for eksempel videomøder.

674 danskere er torsdag eftermiddag testet positiv for coronavirus . Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen.

Se eller gense pressemødet fra Region Sjælland her.