¨

3000 uden strøm i løbet af dagen.

Foto: TV ØST

Vintervejret betød strømafbrydelser for tusindvis af mennesker i regionen. Hele natten og dagen med blev der arbejdet på at udbedre skaderne.

Elmontører fra SEAS-NVE havde i dag travlt med at genoprette strøm til forbrugerne.

- Alt hvad vi kan få ud at køre er ude at køre, siger El-montør Ole K. Jensen.

Op til 3000 el-kunder måtte i dag klare sig uden strøm.

- Vi har været uden strøm siden klokken fem i morges, men det gør ikke noget for vi har kakkelovn, så der er masser af varme, fortæller Flemming Jensen fra Enestrup.

Sne og is og temperaturer omkring frysepunktet bevirkede at isen byggede sig op på ledningsnettet, og sammen med den stærke vind fik det mange ledninger til at briste.

- Hvert andet år er vi ude for at det kortslutter, siger Flemming Jensen.

-Men nu kommer ledningerne heldigvis i jorden, så betyder det ikke noget mere, siger Flemming Jensen.

SEAS-NVE er igang med erstatte luftledninger med jordkabler, men arbejdet bliver først afsluttet i år 2011. Det kunne nogle af dagens ramte el-kunder godt ønske sig gjort lidt hurtigere.

- Jeg glæder mig til masterne er væk, fordi som du kan se er træerne ved være voldsomt store, og når kablerne ligger i jorden, er jeg ude over de problemer, siger Carsten Larsen fra Kongsted.

Men hos SEAS-NVE mener man ikke at man kan arbejde hurtigere.

- Vi mangler kun 5 år mere, så er alt vores 10 kilowat højspændingsnet gravet i jorden, og så vil man ikke opleve denne her slags fejl, siger teamleder i SEAS-NVEs driftledelse, Birk Andersen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App