3000 kroner ekstra om måneden

TV2 ØST har kigget en families økonomi efter i sømmene. Resultatet er, at familien nu har 3000 kr. mere at rutte med om måneden. Familien er ikke enestående. Ifølge en finansrådgiver kan de fleste finde flere penge, hvis bare de får styr på økonomien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tine og Steen Pejtersen bor i en villa i Vordingborg sammen med deres søn. Ligesom rigtigt mange andre familier har de valgt at lade deres bank rådgive sig om økonomien.

- Vi har valgt den nemme løsning, hvor vi har fået banken til at ordne vores økonomi, siger Tine Pejtersen. 

Finansrådgiverens råd til familien Pejtersen:

Pension:

Familien skal flytte noget af deres ratepension til kapitalpension. Det vil give skattefordele. Familien rådes til at ordningerne tegnes som privatordninger i eget depot i bank. Desuden råder Kim Valentin familien til at placere depoterne i 80 % aktier og 20 % obligationer.

Lån:

Familien skal optage et prioritetslån. Det skal de på grund af øgede pensionsindbetalinger og forbrugsinvisteringer.

Besøg Finanshuset i Fredensborgs hjemmeside her: www.finanshus.dk

Ikke gode til at spare op
Parret er begge to offentligt ansatte, de har lån i deres hus og i deres to biler. I fremtiden vil de gerne have råd til at udskifte den ene bil, bygge et skur i haven og så skal der være råd til et halvt års barselsorlov til Steen Pejtersen.

- Som regel bruger vi, de penge vi har hver måned. Vi er ikke så gode til at spare op og tænker ikke langsigtet, lyder det fra Steen Pejtersen.

Det er altid muligt at finde penge
Finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg understreger, at det er helt normalt, at familier ikke har planlagt deres økonomi optimalt.

- Når jeg kigger folks privatøkonomi igennem, er det altid muligt at finde flere penge. Faktisk har jeg aldrig været ude for, at en familie ikke har fået flere penge til rådighed, efter at de har været hos mig, siger Kim Valentin.

3000 ekstra til rådighed om måneden
Og sådan gik det også for familien Pejtersen. Efter at Kim Valentin havde kigget på deres økonomi, havde de 3000 kroner mere til rådighed om måneden de næste 50 år. Og det kommer bag på parret.

- Jeg er overrasket over, at det er så mange penge hver måned. Jeg var klar over, at der var noget skatteteknisk, man kunne gøre. Men at det betyder så meget, kommer bag på mig, siger Tine Pejtersen.

Finansrådgiver, Kim Valentin, om privatøkonomi:
[video:flv:080327-okonomitjek1.flv]
- Hør hvilke fejl mange begår. (43 sek.)

[video:flv:080327-okonomitjek2.flv]
- Hør hvad man først og fremmest skal have styr på. (20 sek.)

Afstemning:

/* */

Se hele indslaget om familien Pejtersens møde med finansrådgiveren i aften på TV2 ØST klokken 19.30