28-årig kvinde voldtaget tidligt i morges

28-årig kvinde fra Slagelse blev formodentlig voldtaget i Roskilde tidligt i morges. Politiet har anholdt en mistænkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken lidt over syv i morges så vidner en kvinde, som lå på knæ på fortovet på Jernbanegade i Roskilde. En mand lå bag ved kvinden og havde trukket op i hendes kjole.

Kvinden virkede påvirket af narkotika eller spiritus, og vidner hørte kvinde sige, at manden skulle gå væk. Det fik vidnerne til at tilkalde politiet. Vidnerne er overbevist om, at den 28-årige ikke frivilligt ville dyrke sex med den 47-årige.

Mand anholdt
Midt- og Vestsjællands Politi kørte straks mod stedet, og klokken 7.20 anholdt en patrulje en 47-årig mand, der nu opholder sig på Sankt Hans Hospital i Roskilde. Den anholdte blev genkendt ud fra det signalement, som politiet modtog fra vidner til voldtægten. Han er tidligere kendt af politiet og undergår psykiatrisk behandling på Sankt Hans Hospital.

Både den 28-årige og den 47-årige anholdte bliver i øjeblikket afhørt hos politiet, ligesom der skal foretages lægeundersøgelse af dem begge.

Den 47-årige anholdte mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag kl. 1330 ved kriminalretten i Roskilde. Anklageren vil begære dørene lukkede.

Vidner søges
Gerningsmanden beskrives som: Mand, 30-40 år, tilsyneladende af somalisk afstamning, vigende hårgrænse, almindelig af bygning, iført grå halvlang bluse og sorte bukser.

Kvinden beskrives som: Yngre lyshåret kvinde, iført en tyk hvid trøje og sort lædernederdel. 

Lokalpolitiet i Roskilde vil gerne tale med flere vidner, der har bemærket de to før voldtægten fandt sted. Ring til politiet på 114.