250 sjællandske familier bliver fattige

På Sjælland rammer en ny kontanthjælp-regel flest ægtepar i Slagelse og på Lolland. De skal leve for bare én kontanthjælp fremover.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har man været på kontanthjælp i mere end to år, så skal begge parter have haft mindst 150 timers almindeligt arbejde det indeværende år. Ellers skal kommunen trække den ene kontanthjælp. Den regel rammer blandt andet familien Dreier fra Horslunde på Lolland.

-For nogle vil reglen betyde, at man ikke kan betale huslejen, at man må gå fra hus og hjem og at der ikke er råd til andet end helt basal forsørgelse”, siger Kirsten Qvist Boysen, Sektorchef for Beskæftigelse – og forsørgelsesafdelingen, Lolland Kommune. 

Derfor arbejder jobcentrene i Lolland Kommune og de øvrige Sjællandske Kommuner for tiden på højtryk for at finde job til alle de mennesker, der risikerer at blive ramt af reglen. ”Vi gør alt hvad vi kan for at bøde for konsekvenserne, særligt for børnefamilierne. Jeg tror alle kan sætte sig ind i, hvad det vil sige for børn ikke at have noget hjem eller ikke at have det andre almindelige børn har i form af tøj og så videre”, siger Kirsten Qvist Boysen. 

Nu forsøger kommunen at finde midlertidige job i landbruget, hos frugtavlerne og i turisterhvervet. Alligevel vil mange familier skulle gå sommeren i møde på bare én kontanthjælp.

 

70 par i Slagelse, 50 par på Lolland og 42 par I Holbæk er i farezonen. I Sjællands øvrige kommuner svinger det mellem 5 og 25 par, der vil blive ramt af 300 timers reglen.