25-årig fik fængselsstraf for bilsvindel

En ung mand fra Nakskov fik tirsdag en ubetinget fængselsdom på 2 år og 5 måneder. Han var blandt andet tiltalt for svindleri, våbenbesiddelse og tyveri

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Nykøbing Falster idømte tirsdag Branko Nika fra Naksov fængsel i 2 år og 5 måneder. Udover den ubetingede dom fik han også betinget udvisning. Grunden til, at udvisningen kun er betinget, skyldes, at Branko Nika har boet i Danmark, siden han var 5 år. Han imigrerede sammen med sin familie fra Serbien for omkring 20 år siden. Derfor mente retten ikke, at det gav mening at udvise ham. Branko Nika har blandt andet en datter, der også bor i Nakskov.

Branko Nika har begået bedrageri med biler for næsten 900.000 kroner. Udover bedrageriet havde den dømte også et skarpladt våben i sin garage. Det er en grov overtrædelse af våbenloven, og ved ulovlig våbenbesiddelse får man minimum 1 års fængsel. I samme garage, hvor våbnet blev fundet, fandt politiet også tyvekoster. Det var blandt andet indbo, værktøj og bådmotorer.

Den dømte har endu ikke besluttet sig for, om han vil anke dommen. Han protesterede dog i mod at blive sendt direkte i fængsel.

Det skriver folketidende.dk