25 år og dermed slut

Landbetjenten i Høng meddelte på sit 25 års jubilæum at nu forlader han Politiet i protest mod arbejdsforholdene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagen i dag var en mærkedag for landbetjenten i Høng. 25 års jubilæums dagen ved Politiet blev fejret på en speciel måde. Først gav han morgenbrød til kollegerne i Kalundborg og derpå meddelte han sit stop som landbetjent.

Han har søgt orlov, og regner bestemt ikke med at komme tilbage, og årsagen er politireformen.

- Når man har set hvad politireformen  fører ud i livet og hvordan der ikke er styr på ret meget, hvordan folk nede på gadeplan som jeg er , ikke kan følge med  i tiden, og hvordan alting sejler, jamen så må man jo ligesom i alle andre job tage konsekvensen af tingene,  siger landbetjenten i Høng Jesper Ekknud.

Landbetjenten er utilfreds med arbejdslivet hvor han ikke føler der er opbakning fra ledelsen til de menige politifolk. Han søgte orlov for et godt stykke tid siden, men har ikke hørt fra ledelsen i den anledning.

- Efter jeg har meldt ud at jeg holdt op, er der ikke en eneste leder der har kontaktet mig på nogensomhelst måde bare for at få en snak om hvorfor. En normal arbejdsgiver ville da tage en snak med en af sine medarbejdere og spørge om hvorfor og hvordan og hvorledes, siger landbetjenten i Høng Jesper Ekknud.

I Høng Centret er de ikke glade for snart at miste deres landbetjent.

- Det kom som noget af et chok for mig, for vi har været utrolig glade for samarbejdet med Jesper her i centret, siger købmand Mogens Gyldenvang.

- Jesper har været en utrolig god lokal betjent, som har stået til rådighed for centret og os alle sammen, når vi har haft behov for det, siger Flemming Nielsen der er formand for Høng Centret.

Politiinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi siger idag til TV2 ØST at han er ked af at landbetjenten i Høng forlader Politiet.

- Det gør indtryk at en god og dygtig kollega søger væk, og vi skal nu have kigget på hvordan vi kan forbedre arbejdsvilkårene i landdistrikterne, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen.