¨

24 timers kontrol af autonome ved Rødby og Gedser

Foto: TV ØST

Både dansk og tysk politi holder skarpt øje med tyske autonome, som ventes til Danmark for at støtte ungdomshuset.

Politiet forventer, at tyske autonome vil komme op og blande sig i urolighederne omkring rydningen af ungdomshuset. Derfor er der nu døgnbemandinger ved grænseovergangene.

De autonome kan komme fra Berlin , Hamborg eller andre store tyske byer.
Så 160 kilometer fra Jagtvej 69 giver ungdomshuset overarbejde - både i Gedser Havn og Rødby Havn.

- Vi holder øjne og øre åbne på grund af situationen i København, siger Lars Harvest Politiinspektør fra politiet i Næstved, der koordinerer den Sjællandske indsats.

Ungdomshusets brugere har siden morgnens rydning opfordret folk - også autonome fra udlandet - til at komme til Nørrebro og støtte dem i kampen mod politiet. Men eftermiddagen i Rødby Havn har været ganske almindelig. Der er blevet tjekket pas og bagagerum, men ikke fundet nogen aktivister.

På den anden side af bæltet er de tyske kollegaer også på overarbejde. Det er meningen, at de skal stoppe tyske autonome, før de kommer til Danmark. Men endnu er ingen tilbageholdt.

- Det er ikke til at sige, hvad der kommer til at ske de nærmeste dage, men vi er parate, hvis der bliver brug for det, lyder det fra Lars Harvets.

Der er mulighed for kampe mellem folk fra ungdomshuset og politiet fredag, lørdag og søndag. Og omfanget af kampene vil blandt andet afhænge af, hvor mange udlandske autonome, der kommer til København. Derfor er både Rødby og Gedser Havn, i følge grænsebetjentene, døgnbemandet mindst til og med søndag.

Ved urolighederne i december på Nørrebro blev 300 unge anholdt, heraf var hver tredie autonome fra andre europæiske lande så som Tyskland, Irland, Holland, Sverige og Norge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App