24 lægestuderende kan begynde i Køge til foråret

24 lægestuderende kan checke ind på kandidatuddannelsen i medicin på Sjællands Universitetshospital i Køge til foråret, håber Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De første 24 lægestuderende skal efter planen fortsætte deres studier på nyoprettede studiepladser på Sjællands Universitetshospital Køge til foråret. Det skriver Sjællandske.

Lægestuderende sidder med i en arbejdsgruppe, der skal forberede den kommende kandidatuddannelse i medicin i Region Sjælland, og de peger på, at der er behov for egne lokaler med plads til undervisning, træning af lægefaglige opgaver samt faglige arrangementer og gerne muligheder for at bosætte sig i nærheden af studiet. 

De første studerende bliver 5. semester-studerende, som mangler et år på studiet, og når det er gået, vil helt friske studerende kunne begynde på studiet. 

Stærkt ønske om læger

Beslutningen om at arbejde på at få en lægeuddannelse til Region Sjælland blev taget sidste efterår, hvor daværende regionsrådsformand, Jens Stenbæk, sagde til TV ØST, at målet er at få flere unge læger til at slå sig ned her i regionen. 

- Der er ikke tale om en helt ny lægeuddannelse. Det er målet på sigt, men det ville kræve, at der åbnes op for at uddanne flere læger på landsplan. Det er noget, som vi vil bede politikerne i Folketinget kigge på, sagde Jens Stenbæk i september. 

Køge for tæt på København

Da det i april måned kom frem, at regeringen var klar til at lægge studiepladser op hospitalet i Køge, var reaktionen fra de lægestuderende, at det kun vil få begrænset effekt.

- Køge ligger ikke ret langt fra København. Det ligger i S-togs-nettet, så jeg tror, at dem, der kommer til at studere i Køge, vil blive ved med at bo i København og pendle til Køge, sagde Claas-Frederik Johannsen, formand for Foreningen af Danske Lægestuderende.