20.000 boligejere får ret

20.000 boligejere får ret i klager over ejendomsvurdering

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den usædvanligt store bunke af klager over den offentlige ejendomsvurdering er næsten blevet halveret. Oprindelig klagede 44.380 boligejere over vurderingen, men bunken af klager, der skal behandles i skatteankenævnene, ser ud til at lande på omkring 24.000, skriver Sjællandske.

- 20.000 klagere har fået medhold eller er ved at få det, oplyser ankechef i SKAT, Bent Madsen, til avisen.

SKAT har med andre ord bøjet sig for mange boligejeres argumenter imod en stærkt forhøjet vurdering, selv om det var prisen per oktober 2007, der blev vurderet. Altså inden faldet i boligpriserne for alvor satte ind.

- Vi har aldrig haft så mange klager før i min tid, så man kan jo sige, at der også har været behov for at regulere vurderingerne. Man skal huske, at vi jo ikke har været ude at besigtige ejendommene i forbindelse med vurderingen, så der kan være mange ting, der gør, at klagerne får medhold, når vi bliver gjort opmærksomme på forskellige forhold, siger Bent Madsen.

Samlet set er det tre procent af landets private boligejere, der har gjort opmærksom på, at handelsværdien af deres hus ved denne vurdering var sat for højt, og knap halvdelen af dem får altså ret uden behandling i skatteankenævn, skriver Sjællandske.

I 2005 var det 85 procent af klagerne, der fik medhold i første hug, men dengang var der kun 4.000 klager, og denne gang er det gået meget hurtigere end tidligere, fordi der er indført en otte ugers frist til at få afgjort, om klagerne blot får medhold, eller om vurderingen skal behandles i skatteankenævn.

Sjællænderne har været de flittigste klagere. Tager man klagerne i procent i forhold til samtlige ejendomme, er det godt fire procent af samtlige ejendommes vurderinger under Skattecenter Ballerup, der er klaget over, mens det for skattecentrene i Aalborg og Herning kun gælder lige omkring én procent.

Under Skattecenter Korsør, som dækker store dele af Region Sjælland i denne forbindelse, er det 1,7 procent af vurderingerne, der er klaget over, skriver Sjællandske.