2000 bilister får bøde efter fartkontrol på motorvej

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi uddelte knap 500 klip i kørekortet, da de i weekenden gennemførte tre fartkontroller på Sydmotorvejen. 15 skal til en ny køreprøve, og en bilist må helt vinke farvel til kørekortet efter kontrollerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke noget nødspor, og farten er reduceret, da der har været flere alvorlige trafikulykker på strækningen. 

Alligevel blev en bilist målt med en hastighed på næsten 180 km/t ved Guldborgsundtunnellen på Sydmotorvejen ved Sakskøbing. Det kostede bilisten et klip i kørekortet - og han eller hun var langt fra den eneste, som fik trykket for hårdt på speederen lørdag og søndag.

Fotoapparatet var nemlig på overarbejde under kontrollerne, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Alt i alt fik 2069 bilister bøder efter kontrollen.

- Det er alt for mange. Og det er desuden meget høje hastigheder, der bliver målt, så det er temmelig bekymrende, siger politikommissær Erik Mather i en pressemeddelelse. Han er leder af færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

Hver fjerde billist kørte for hurtigt på Farøbroen

Alene ved Farøbroen blev der uddelt 338 klip i kørekortet. Her var den højeste registrerede hastighed på 174 km/t. Hastighedsgrænsen er sat ned til 90 km/t, men hver fjerde billist blev målt til at køre for hurtigt over broen.

- Ulykkesrisikoen med høj fart er mange gange større, end hvis fartgrænsen overholdes, og når der så oven i købet ikke er et nødspor, så bliver det ekstra risikabelt. Det er derfor, vi især er på disse steder, hvor forholdende er specielt farlige. Forhåbentlig kan vi med vores tilstedeværelse minde trafikanter om, hvad fartgrænsen er, så vi i sidste ende er med til at forhindre de alvorlige ulykker, siger Erik Mather.

Ved kontrollerne på motorvejen fik i alt 469 klip.

For 15 personer resulterede de høje hastigheder dog ikke blot i et klip og en bøde - men de frakendes yderligere kørekortet betinget i en periode og skal nu bestå en ny køreprøve. En enkelt bilist må samtidig vinke helt farvel til kørekortet med en ubetinget frakendelse.