2 mænd sigtet for at snyde staten for millioner

Sort arbejde i entreprenørbranchen forlænger varetægtsfængsling for to mænd, der er sigtet for millionsvindel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op mod 24 millioner kroner har 2 mænd svindlet for ved at ansætte sort arbejdskraft i deres entreprenørfirma.

Og beviserne mod dem er angiveligt så skudsikre, at de 2 mænd fredag frivilligt lod sig varetægtsfængsle igen efter de første 4 uger. Dermed kan de se frem til endnu 4 uger bag fængselsmure.

- Det handler om kædesvig i entreprenørbranchen. Mændene havde base i Næstved, men arbejdede for forskellige større firmaer i København.

- De har snydt staten ved at ansætte folk sort, siger Johannes Skree-Lassen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Svindel for 12-24 millioner kroner

Omfanget er lige nu ved at blive gjort op, men alt tyder på, at der er tale om svindel i millionklassen.

- Det drejer sig om cirka 6 millioner kroner om året, og så er spørgsmålet, hvor mange år vi kan gå tilbage. Vi kan i hvert fald gå 4 år tilbage, så det kunne godt ende med 24 millioner, men den konkrete sigtelse går på de 2 seneste år, altså 12 millioner, siger Johannes Skree-Lassen.

Pløjer bilag

Fra politiet kom på sporet af de ulovlige metoder hos underentreprenøren, gik der 4 måneder, før at mændene blev anholdt.

Johannes Skree-Lassen forventer, at der vil gå 1 måned eller 2, før sagen er færdigefterforsket.

- Vi har ransaget og fundet en masse bilagsmateriale, som vi analyserer. Det skal løfte bevisbyrden. Så vi pløjer bilagene igennem for at se, om vores teori holder, siger han.

De formodede svindlere blev anholdt i februar og blev varetægtsforlænget i 4 uger, som altså blev forlænget torsdag uden indsigelser fra de 2 mænd.

/ritzau/