2 kænguruer stukket af fra institution

Politiet er torsdag formiddag på udkig efter 2 kænguruer, der er stukket af fra institutionen og stutteriet Ertebjerggard ved Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 kænguruer hopper torsdag rundt i Slagelse-området. De er stukket af fra institutionen og stutteriet Ertebjerggaard.

- Den ene er set i morges klokken 6.10 i en indkørsel til en landejendom på Kagsmarksvej, og så er der set en ved 9-tiden på Krænkerupvej, hvor institutionen også ligger. Nu tager vi ud og leder efter dem, men vi opfordrer også folk til at holde øje med dem, siger Søren østervig, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Brudt ud af hegn

Torben Schreiber er souschef og ejer af Ertebjerggaard. Han fortæller, at de 2 kænguruer kom til Slagelse fra deres afdeling i Tørring i Jylland i går, men de har tilsyneladende haft lidt svært ved at vænne sig til deres nye hjem.

- De må være stukket af i løbet af natten. Vi opdagede det klokken 6 i morges, hvor vi kunne se, at de havde sparket en del af hegnet ned. Hvordan aner jeg ikke. Måske er de blevet bange, siger han.

Han og kollegerne får opkald næsten hvert kvarter fra personer, der har set kænguruerne i området, og de er selv ude for at lede efter dem.

- Heldigvis tager nabolaget det pænt, og det har affødt masser af sjove kommentarer som 'det springer vi lige over' og så videre. Vi ved sådan nogenlunde, hvor de er, fordi vi hele tiden får meldinger fra folk, men problemet er jo, at de ikke bliver siddende, og de kan nå rimeligt langt væk, hvis de bliver bange, så vi håber på, at de hopper ind i en lade eller noget andet, hvor vi kan låse dem inde og så få fat på dem, siger Torben Schreiber.

Fredelige dyr

Hvis man ser kænguruerne, skal man ikke være bange for dem. De er ganske fredelige, lyder det fra Torben Schreiber.

- De er omkring 75 centimeter høje, når de står op, og de ser ganske søde ud. Man kan sagtens nærme sig dem, men de vil nok hoppe væk, fordi de bliver bange, siger han.

Institutionen bruger kænguruerne til at undervise elever på den Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU), der er for unge med særlige behov.

Hvis du ser kænguruerne, kan du enten kontakte politiet på telefon 114, Torben Schreiber på telefon 28 45 42 26 eller Karsten Hansen, der er daglig leder på stedet på telefon 22 84 60 35.