182 eftersøgte er blevet anholdt af politiet

Midt- og Vestsjællands Politi har siden den 3. januar anholdt 182 personer i en større aktion for at finde eftersøgte personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 3. januar har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en større målrettet aktion mod personer i hele politikredsen, der af den ene eller anden grund er blevet efterlyst af andre myndigheder.

I alt er 182 eftersøgte personer blevet anholdt.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

quote Vi har siden årsskiftet valgt at gå meget offensivt til værks i forhold til at finde og anholde personer

Søren Danielsen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi.

De eftersøgte personer har oftest et udestående med fogedretten, er udeblevet fra Forsvarets Dag eller er ikke mødt op til afsoning hos Kriminalforsorgen.

- Vi har siden årsskiftet valgt at gå meget offensivt til værks i forhold til at finde og anholde personer, som er eftersøgt af politiet af forskellige årsager, siger Søren Danielsen, som er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Vil opsøge eftersøgte personer

Ifølge Søren Danielsen, vil politiet opsøge de eftersøgte personer enten på deres bopæl, hos familiemedlemmer eller på arbejdspladsen.

- Det er naturligvis en ubehagelig oplevelse for mange, så derfor skal opfordringen herfra være, at man melder sig selv, siger han i pressemeddelelsen. 

20190813-084303-L-3433x2285ma
Læs også
51 anholdt på otte dage
20190813-084303-L-3433x2285ma
Læs også
51 anholdt på otte dage

Vicepolitikommisæren fremhæver også, at der er risiko for, at politiets besøg kan gribe ind i eventuelle vinterferieplaner, hvis ikke man selv tager kontakt til myndighederne.

Udover de mange anholdelser har politiet været i telefonisk kontakt med cirka 500 personer, hvoraf omkring 300 selv har valgt at tage kontakt til den myndighed, de er efterlyst af.

Allerede den 12. januar, meldte politiet ud, at de havde anholdt 51 personer, i den målrettede aktion. Her blev det også beskrevet, at aktionen kommer til at fortsætte et godt stykke ind i foråret.

Kørte trods frakendt førerret

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at man i forbindelse med aktionen, skulle besøge en 26-årig mand fra Holbæk, der skulle møde i fogedretten.

Men da de var ude ved bopælen, så de at manden kom kørende i en bil til trods for, at han var frakendt førerretten, og da politiet stoppede manden, blev der også fundet en joint i bilen. 

20200902-152236-1-6000x4000ma
Læs også
Søn løj og tog to klip i kortet for sin far
20200902-152236-1-6000x4000ma
Læs også
Søn løj og tog to klip i kortet for sin far

Ved en efterfølgende ransagning hjemme hos manden fandt politiet flere joints og blandt andet en pose THC-vingummier liggende i slikskabet, og da manden havde haft besøg af sin mindreårige søn i hjemmet, endte politiet med at lave en socialrapport om forholdene på stedet. 

Politiet endte med at udtage en blodprøve og sendte manden videre til fogedretten.