18-årig varetægtsfængslet i sag om falske 500-kronesedler

En 18-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet. Han er sigtet for at have brugt falske 500 kronesedler i blandt andet Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 18-årige mand kommer fra Hillerød og ifølge anklager Michael Finch Qvist er han sigtet for 6 forhold med falske penge.

De 5 skal være blevet begået sammen med en anden gerningsmand.

Læs også: Falskmøntner fra Holbæk anholdt

På grund af efterforskningen blev dørene herefter lukket i Retten i Hillerød torsdag, men retten besluttede altså at varetægtsfængsle ham i 4 uger.

Måske flere sager på samvittigheden

Ifølge anklageren er der nok af spor at efterforske.

- Der er flere forhold på vej. Det vælter ind med sager i øjeblikket, siger Michael Finch Qvist til Frederiksborg Amts Avis.

I tirsdags advarede Midt- og Vestsjællands Politi borgerne om de falske 500-kronesedler. Det skete efter, Superbest i Smedelundsgade i Holbæk havde opdaget, at en kunde havde betalt med en falsk seddel.

Læs også: Politiet advarer mod falske 500-kronesedler i omløb

Sagerne om de falske 500 krone-sedler begyndte dog allerede at dukke op i sidste weekend, og pengesedlerne er derefter forsøgt brugt som betaling i butikker i blandt andet Slangerup, Ganløse, Veksø, Hillerød, Allerød, Uvelse, Roskilde og Holbæk.

24-årig også anholdt

Den 18-årige blev anholdt onsdag eftermiddag klokken 13.35 i Hillerød.

Tirsdag aften blev en 24-årig mand anholdt på en restaurant i København, hvor han forsøgte at betale med en falsk 500 krone-seddel, men anklageren kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om der er sammenhæng mellem sagerne.