¨

18-årig varetægtsfængslet i sag om falske 500-kronesedler

Foto: TV ØST

En 18-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet. Han er sigtet for at have brugt falske 500 kronesedler i blandt andet Holbæk.

Den 18-årige mand kommer fra Hillerød og ifølge anklager Michael Finch Qvist er han sigtet for 6 forhold med falske penge.

De 5 skal være blevet begået sammen med en anden gerningsmand.

Læs også: Falskmøntner fra Holbæk anholdt

På grund af efterforskningen blev dørene herefter lukket i Retten i Hillerød torsdag, men retten besluttede altså at varetægtsfængsle ham i 4 uger.

Måske flere sager på samvittigheden

Ifølge anklageren er der nok af spor at efterforske.

- Der er flere forhold på vej. Det vælter ind med sager i øjeblikket, siger Michael Finch Qvist til Frederiksborg Amts Avis.

I tirsdags advarede Midt- og Vestsjællands Politi borgerne om de falske 500-kronesedler. Det skete efter, Superbest i Smedelundsgade i Holbæk havde opdaget, at en kunde havde betalt med en falsk seddel.

Læs også: Politiet advarer mod falske 500-kronesedler i omløb

Sagerne om de falske 500 krone-sedler begyndte dog allerede at dukke op i sidste weekend, og pengesedlerne er derefter forsøgt brugt som betaling i butikker i blandt andet Slangerup, Ganløse, Veksø, Hillerød, Allerød, Uvelse, Roskilde og Holbæk.

24-årig også anholdt

Den 18-årige blev anholdt onsdag eftermiddag klokken 13.35 i Hillerød.

Tirsdag aften blev en 24-årig mand anholdt på en restaurant i København, hvor han forsøgte at betale med en falsk 500 krone-seddel, men anklageren kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om der er sammenhæng mellem sagerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App