¨

17 kolonihavehuse udsat for indbrud - igen

Foto: TV ØST

17 kolonihavehuse i Sorø er for anden gang på en uge blevet udsat for indbrud. Politiet beder vidner til indbruddene om at melde sig.

Irritationen blandt ejerne af 17 kolonihavehuse i Sorø er stor søndag morgen, efter deres huse natten til søndag blev brudt op af indbrudstyve.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er anden gang på en uge, at husene udsættes for indbrud, og selvom der kun er forsvundet småting, så er irritationen stor. Og det kan man jo godt forstå, siger vagtchef Søren Østervig til TV ØST.

Det er 17 huse i foreningen Fægangs-Kolonien, der har været udsat for indbruddet.

Han fortæller, at indbrudstyvene har spist og drukket i husene – men at de i øvrigt kun har taget ting af mindre værdi.

- Det er jo kolonihavehuse, og her er der jo normalt ikke dyre ting at finde. Men tyvene har tilsyneladende taget det, som de kan bruge, og det, som har den mindste værdi, med sig, siger vagtchefen.

Vil gerne høre fra nogen, der har hørt eller set noget

Indbruddene er sket mellem klokken 3.00 og 6.00 søndag morgen, og politiet hører meget gerne fra eventelle vidner eller andre, der har kendskab til, hvad der kan være sket. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Umiddelbart, så formoder Søren Østervig, at der står enten unge mennesker, østeuropæere eller narkomaner bag indbruddene, som han betegner som atypiske.

- 2 indbrud på en uge i kolonihavehuse som disse er meget usædvanligt. Der er jo selvfølgelig indbrud hele tiden – men det plejer jo at være steder, hvor der faktisk er noget af værdi at hente, siger han.

00:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App