17-årig dømt i to hjemmerøveri-sager

En 17-årig dreng idømt 2 1/2 års fængsel for at have stået vagt ved to grove hjemmerøverier i Søllested og Sakskøbing i sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ubetinget fængsel i 2 1/2 år. Sådan lød dommen til en 17-årig dreng fra det nordlige Lolland. Han har tilstået, at han deltog ved to hjemmerøverier tidligt den 31. juli sidste år.

Han stod vagt, mens en 28-årig ifølge anklageskriftet begik røverierne, skriver folketidende.dk.

Natten til den 31. juli fik politiet en anmeldelse fra en 60-årig kvinde i Søllested, som om natten havde været udsat for hjemmerøveri. Hun var også blevet voldtaget. De ville køre hende til en hæveautomat, fordi hun ingen kontanter havde, men det lykkedes hende at flygte.

Tidlig om morgenen gik det så ud over en 61-årig kvinde i Sakskøbing. De truede hende med en pistol til at udlevere et mindre pengebeløb. Røverne stak herefter af i offerets bil. Senere blev de to gerningsmænd set i Nakskov og en halv time senere blev de anholdt uden dramatik i en lejlighed på Strandpromenaden i byen.

Den 17-årige udbad sig i dag betænkningstid med henblik på at anke dommen til landsretten, og blev sendt tilbage til fortsat varetægtsfængsling på Stevnsfortet.