16-årige piger sigtet for falsk voldtægtsanmeldelse

To 16-årige piger fra Falster risikerer fængsel i op til seks måneder, efter de har tilstået, at deres anmeldelse af en voldtægt i Marielyst i sidste uge var falsk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To 16-årige piger fra Falster risikerer fængsel i op til seks måneder, efter de har opdigtet en historie om, at de natten til torsdag var blevet voldtaget af to 18-årige fra Nordsjælland, skriver Folketidende.dk.

Voldtægten skulle være foregået i et sommerhus på Marielyst. Voldtægten blev anmeldt til politiet, og de to 18-årige blev anholdt. Men politiet mente ikke, at de havde så gode beviser, at de to unge kunne fremstilles i grundlovsforhør. Derfor blev de løsladt.

Men nu har de to 16-årige indrømmet til politiet, at der ikke var tale om voldtægt. Men at de frivilligt var gået med til forskellige seksuelle aktiviteter.

- Vi ser meget alvorligt på voldtægt, og vi ser meget alvorligt på falsk anmeldelse for voldtægt. Derfor sigter vi nu de to piger for falsk anmeldelse, siger lederen af kriminalpolitiet på Lolland-Falster, vicepolitiinspektør SørenRavn-Nielsen til Folketidende.dk.

Strafferammen for falsk anmeldelse er fra bøde til seks måneders fængsel.