16-årig anklaget for voldtægt af fire-årig niece

En blot 16 årig dreng med bopæl i Slagelse skal torsdag i Retten i Sorø forsvare sig mod en anklage om at have voldtaget sin kun fire-årige niece under et ophold i hendes hjem i Vemmelev 20. maj i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige nægter sig skyldig i overgrebet, som på grund af pigens alder kan give helt op til 12 års fængsel. Det skriver Sjællandske.

Overgrebet skulle angiveligt være sket i en periode, hvor den 16-årige - af uvisse årsager - boede hos den del af familien i Vemmelev. Drengen har nu adresse i Slagelse, men han sidder i øjeblikket surrogatfængslet på en institution.

- Voldtægten er sket i dagtimerne, mens pigens mor og far var ude af huset. Han blev anholdt umiddelbart efter og fremstillet i grundlovsforhør samme dag, som overgrebet fandt sted, nemlig 20. maj, oplyser Charlotte Clasen, politifuldmægtig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Anklagen:
Den 16-årige dreng er tiltalt efter straffelovens paragraf 216, stykke 1, der handler om decideret voldtægt, og paragraf 222, stykke 2, der fastsætter, at hvis offeret har været under 12 år, da overgrebet skete, kan straffen stige fra de "normale" otte års fængsel til 12 år bag tremmer.
Ifølge anklageskriftet tiltales den 16-årige for voldtægten "ved i maj 2008 at have tiltvunget sig samleje med sin niece, idet han - mens hun lå på ryggen - indførte sit erigerede lem i hendes skede, hvorefter han - på trods af, at hun sagde "av" hele tiden - pressede sit lem imod hendes skedeindgang, indtil han fik udløsning".

Pressen nægtes adgang
Politifuldmægtig Charlotte Clasen forventer, at den 16-åriges forsvarer vil begære dørene lukket, så presse og øvrige mulige tilhørere bliver smidt på porten og altså ikke må overvære selve retsforhandlingen.