150 nummerplader snuppet med ny scanner

Med et nyt Automatisk Nummerplade GenkendelsesProgram har Midt- og Vestsjællands Politi på en måned opdaget og klippet 150 nummerplader

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 150 sæt nummerplader inddraget. Det er resultatet af den første måned, hvor Midt- og Vestsjællands Politi har kørt rundt med en patruljevogn, hvorpå der er monteret kameraer, som anvender Automatisk Nummerplade GenkendelsesProgram. Det skriver DAGBLADET Roskilde

De helt specielle kameraer kan aflæse bilers nummerplader, og kort efter dukker informationerne op på en lille skærm inde i patruljevognen.

- Tidligere var det sådan, at vi manuelt skulle taste et log-in ind på en maskine, derefter taste registreringsnummeret på en given bil, og derefter kunne det - og det var endda på en god dag - tage otte sekunder, før vi fik informationerne. Det er lang tid, når man er ude at køre, og den pågældende bil kan allerede være langt væk, siger fungerende vicepolitikommissær Michael Winsløw fra Midt- og Vestsjællands Politi.

På sigt er det meningen, at systemet skal bredes ud til landets øvrige politikredse, men i første omgang kører forsøget med nummerpladescanneren året ud, skriver DAGBLADET Roskilde.