¨

15 års fængsel for broderdrab

Foto: TV ØST

Østre Landsret fandt ikke grundlag for at nedsætte straffen i sag om brutalt drab fra Fakse Ladeplads.

Østre Landsret har mandag idømt en 44-årig mand 15 års fængsel for at have dræbt sin storebror i et sommerhus i Fakse Ladeplads i august sidste år og bagefter parteret liget.


Der er tale om en stadfæstelse af den straf, som han i maj fik ved Retten i Næstved.


Landsretten har som byretten fundet manden skyldig i drabet og den efterfølgende ligskænding, hvor han med knive og en elektrisk bajonetsav skar liget op i mindst 75 dele og spredte dem på sommerhusgrunden.


Den dømte har nægtet det brutale drab på broren. Han havde anket byretsdommen i håb om at blive frifundet.


Da dommen på 15 års fængsel i maj blev afsagt i byretten, kaldte dommeren drabet for "en kynisk likvidering". Og landsretten har da heller ikke fundet anledning til at formilde straffen.


Den nu dømte opsøgte sin bror i sommerhuset en sen aften, og naboer har fortalt, at der udviklede sig et skænderi mellem brødrene, der ikke havde det bedste forhold til hinanden.


Først blev storebroren skudt i maven, og da han lå på en flisegang, fik han yderligere to skud i hovedet.


Motivet til skænderiet i sommerhuset var muligvis, at storebror ikke ville låne sin lillebror penge.


Ud over drab og usømmelig omgang med liget er den 44-årige mand, der er førtidspensionist, blevet dømt for indbrud i et hus i Fakse Ladeplads og ildspåsættelse.


Den dræbte, der arbejdede som blikkenslager, efterlod sig to døtre, som den dømte skal betale erstatning til. Han hænger også på en regning for brandstiftelsen.


/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App