14-årig røg direkte i fængsel

En 14-årig dreng fra Odsherred blev fredag sendt i fængsel for et røveri i Ølby i mandags. Forbrydelsen kostede otte måneders fængsel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om dommen mod den 14-årige står i politiets døgnrapport fra Midt - og Vestsjællands politi

Ifølge døgnrapporten fik den 14-dreng fra Odsherred sin dom fredag klokken 13. Fem af de otte måneders fængsel blev gjort betinget. Det betyder den 14-årige skal afsone i alt tre måneders fængsel.

- Vi håber, at denne sag giver anledning til snak i de små hjem. Forældre må tale med deres børn om, hvad der kan ske, når man gør sådan noget, siger Carsten Andersen fra Midt - og Vestsjællands politi til Ritzau.

- Det er altså ikke film, det er virkelighed, tilføjer han om konsekvensen.

Afsoningen begyndte umiddelbart efter dommen og den 14-årige gik direkte til afsoning på en institution for unge.

Røveriet i Ølby foregik i mandags den 27. september, da der allerede er faldet dom karakteriseres dommen, som en såkaldt "straksdom".

Ifølge politiet begik den 14-årige sammen med to andre drenge på 14 - og 13 år røveriet i Ølby Centeret i Køge ved 17-tiden den 27., da de med en hobbykniv truede to drenge til at udlevere penge og koncertbilletter.

Den 13-årige er på grund af sin alder overgivet til kommunen, mens den anden 14-årige forsat sidder varetægtsfængslet, og hans sag skal behandles i retten den 10. oktober 2010.

Nedsættelsen af den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år har medført en voldsom offentlig debat. Men flertallet i Folketinget holdt trods protesterne fast og stemte lovændringen igennem.