14-årig hitter på Facebook

En 14-årig pige fra Slagelse er blevet landskendt, efter at en enkelt god gerning resulterede i næsten 18.000 likes på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hele startede ganske uspektakulært med en gåtur. I mandags var 14-årige Diana Sørensen på vej hen til en veninde, da hun fandt en pung midt på fortovet.
 
 - Jeg fandt et sygesikringsbevis i pungen med ejerens navn og adresse og så tog jeg hen og afleverede pungen, fortæller Diana Sørensen. En god gerning, som Dianas far blev så stolt over, at han ringede til den lokale avis - og på den måde fik startet en lavine.
 
VisitVestsjælland faldt pladask for historien om den 14-årige pige, der afleverede en pung fuld af kontanter og reddede fremmed families ferie. Så de lagde et link på facebook.
 
 - Så gik vi til møde og da vi kom tilbage var computeren næsten gået ned. Det er 1 1/2 dag siden nu og nu har 14 årige Diana fået næsten 18.000 likes, fortæller direktør i VisitVestsjælland, Lars Nielsen.
 
God gerning blev belønnet 
Siden i torsdags har mere end 450.000 danskere fulgt linket til Sjællandskes artikel om Dianas gode gerning. Og den respons udløste en belønning til historiens heltinde.
 
 - Jeg fik et hædersbevis for at være en god ambassadør, fortæller Diana Sørensen, som i går blev overrasket på VisitVestsjællands kontor og blev overøst med gaver fra lokale sponsorer, blandt andet et gavekort til Gerlev Legepark og fire billetter til Kalundborg Rocker. Selv synes hun nu ikke, at hendes handling er noget at skrive hjem om. Men hos VisitVestsjælland ser de hendes uselviske handling som andet og mere end bare en god gerning.
 
 - Det er en lille gerning, men det handler om det gode værtskab. Om at hjælpe andre med at have det godt og have en god ferie. Og den slags betyder meget for, om folk vælger at holde deres ferie i Vestsjælland, siger Lars Nielsen.