13 årig super guitarist

Hvem har ikke stået foran spejlet eller til en koncert og spillet luftguitar? Fredag aften var nogle af Danmarks bedste guitarister samlet til en slags uofficielt DM for guitarister. Blandt dem var en kun 13 årig dreng fra Bjergsted i nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13 årige Rasmus Volden viste sig i aftes som det han er på vej til at blive - en stor guitarist.

 Med sine 13 år er han suverænt den yngste deltager i Copenhagen Guitar Battle, og han havde da også beskedne mål for aftenen.

- Jeg forventer nogle gode overraskelser og bare ellers en fed aften, sagde Rasmus Volden fra Bjergsted.

Rasmus Volden har kun spillet guitar i 3 år, men talentet er åbenlyst. Han blev udvalgt, sammen med 7 andre guitarister fra hele landet, der skulle dyste i Copenhagen Guitar Battle.

Faderen er ikke overrasket over at Rasmus blev udvalgt til konkurrencen blandt over 80 tilmeldte guitarister.

- Han var en af de første der blev udtaget, så det er da flot og selvfølgelig er jeg stolt over det det er en god ting, siger Mogens Volden.

På scenen står guitar kampen mellem to guitarister. Og Rasmus Volden spillede sin konkurrent ud i kvartfinalen og gjorde stort indtryk på dommerne.

- Jeg tror han vinder fordi han er enormt charmerende når han spiller og han er rigtig dygtig, siger Mika Vandborg, der er dommer og guitarist.

- I forhold til hans alder og i forhold til de andre. Han er bedre end de andre - helt sikkert, siger Marcus Toft der er dommer og producer.

Publikum er også vilde med det unge guitartalent.

I semifinalen står kampen mellem giganterne og alle midler tages i brug - også tænderne bliver der spillet med til stor begejstring for publikum. Men Rasmus Volden bliver spillet ud af sin modstander, Jonas Larsen der også vinder finalen.

Rasmus Volden er bagefter bare glad for oplevelsen.

- Det var et fedt publikum, man kunne virkelig mærke de reagerede på det man spillede, sagde Rasmus Volden om de cirka 800 publikummer i Amager Bio.

Hør Rasmus spille på hans Myspace-side:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=179475902 og
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.channel&ChannelID=179475902