13-årig afpresset til at sende nøgenbilleder på Snapchat

Politiet fik søndag en anmeldelse fra en kun 13-årig pige, der var blevet afpresset til at sende nøgenbilleder til en person på det sociale medie Snapchat.

En 13-årig pige er gået til politiet med en anmeldelse om afpresning på Snapchat. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

De efterforsker nu sagen og råder andre børn og unge til altid at tale med en voksen, de stoler på, hvis de oplever noget tilsvarende.

quote Det er ikke en situation, man skal gå med alene

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

- Det er ikke en situation, man skal gå med alene, siger politiinspektør Kim Kliver til TV2 ØST.

Han kan ikke komme ind på de nærmere omstændigheder omkring anmeldelsen, men opfordrer alle der oplever afpresning til at gå til politiet.

- Når en person én gang har udsat nogen for en sådan type afpresning, så er der stor sandsynlighed for, at der venter et andet offer ude i horisonten, siger Kim Kliver.

- Vi skal have stoppet vedkommende.

Gode råd om digital afpresning

I kølvandet på anmeldelsen kommer Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi med en række gode råd til at håndtere eventuel digital afpresning.

- Hvis du ufrivilligt har fået delt et billede af dig selv eller bliver afpresset og vil melde det til politiet, er det en god idé at kunne dokumentere det – tag for eksempel et screenshot af delingen eller af den profil, der afpresser, skriver politiet i weekendens døgnrapport.

- Det er selvfølgelig nemt for mig at sige som voksen, men man skal lade være med at lade sig presse yderligere, understreger Kim Kliver og opfordrer endnu engang til, at man går til politiet, hvis man oplever afpresning.

- Vi er vant til at håndtere det, så offeret ikke skal udsættes for yderligere krænkelser.

Du kan få flere gode råd om digitalsikkerhed på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside og på sikkerdigital.dk.