128 underskrifter mod svin

En svineavler har søgt om miljøgodkendelse til at udvidde sin svinebesætning fra 214 til 500 dyreenheder på Allindemaglegården i Ringsted. Det har fået naboerne op af stolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag formiddag afleverede Bent Blenstrup 128 underskrifter på Ringsted Rådhus. Han har brugt den sidste uges tid på at indsamle dem fra husstande i området, og hver underskrift er stærkt imod, at svinebesætningen på Allindemaglegård udviddes med 286 dyreenheder.

 - Vi bor i et område med griselugt, og det kan vi leve med, men vi kan ikke leve med den udviddelse, der bliver søgt om nu, siger Bent Blenstrup, der faldt over den offentlige annoncering ved et tilfælde og besluttede sig for at bremse planerne.

 - Vi håber, at vi får tid og mulighed for at argumentere for, at området ikke kan bære en sådan udviddelse, siger Bent Blenstrup.

Udover ændringen i besætningens størrelse søger svineavleren også om at bygge nye stalde og anlægge nye gylleanlæg.

Kommunen er endnu ikke begyndt på sagsbehandlingen, men har allerede hørt fra folk, der er bekymrede for ansøgningen. Den egentlige behandling af ansøgningen begynder først i løbet af sensommeren og efteråret, fortæller miljøsagsbehandler, Peter Dorff fra Ringsted Kommune.