126 sække tøj sendes til Syrien

Frivillige unge i Næstved har de sidste to uger samlet tøj og penge ind for at hjælpe flygtninge i Syrien. I dag sendes alle donationer af sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to uger siden satte Muna Zarzoura sig for, at hun ville gøre en forskel. Hun startede en tøjindsamling af hovedsageligt vintertøj til flygtninge i Syrien.

- Hvis man bare kan redde én person, så betyder det noget. Og når der er nogen, der donerer vintertøj, så ved jeg, at jeg kan være med til at redde liv, siger hun.

Hård og kold vinter
Hun er selv halv syrer og har derfor en særlig relation til Syrien. Ifølge FN er omkring to en halv million syrer på flugt, og de går snart en hård og kold vinter i møde.

- Jeg tænkte bare yes, hver gang nogen donerede en vinterjakke. Det er det, der virkelig kan gøre en forskel, siger Muna Zarzoura.

Hjælpen redder liv
Muna Zarzoura fik hjælp af tre andre frivillige fra Næstved. En af dem er Mahmoud Al Gamal. Han har hjulpet til med at tage imod og sortere tøj. Og han har lavet en reklamevideo, som er blevet delt på Facebook.

- Det handler om at hjælpe, hvor man kan, siger han.

I alt er 126 sække med tøj og 2.000 kroner blevet samlet ind. Og det er alt sammen i dag blevet sendt af sted til Syrien.

Til de, der stadig ligger inde med tøj, de gerne vil donere, kan flere informationer findes via Facebook her.