Revydirektør om Prins Henrik: Det eneste han ikke var, var arrogant

Revydirektøren Flemming Krøll kendte Prins Henrik fra erhvervssammenslutningen Tivoli Clubben. Ifølge ham var Prins Henrik langt fra arrogant.

Tema: Prins Henrik død - her er vores minder
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Han var fuldstændig, total og aldeles ukompliceret og en varm og meget menneskelig person. – Virkelig rar at være sammen med. 

Det er bare nogle af ordene, som revydirektør for Nykøbing Falster Revyen, Flemming Krøll, beskriver den nu afdøde Prins Henrik med. 

quote Han peger ikke fingre af andre og laver fis med andre, det har han aldrig gjort. Laver han fis og ballade, så er det om ham selv og hans verden

Flemming Krøll

De to kendte hinanden fra erhvervssammenslutningen Tivoli Clubben af 1968, hvor Prins Henrik blev medlem for 26 år siden.

- Jeg betragter ikke mig selv som hans personlige ven, men vi har haft mange dejlige stunder sammen i Tivoli Clubben, lige fra han blev optaget for 26 år siden. Da mødte jeg ham første gang, og så næsten en gang om året har vi været sammen til forskellige arrangementer, fortæller Flemming Krøll.

Revydirektøren har haft lejlighed til at lære Prins Henrik bedre at kende ved flere arrangementer. 

- Jeg har været så heldig at jeg blev inviteret ombord på Kongeskibet nogle gange og blevet inviteret hen til hans bord. Vi har grinet og pjattet en hel del sammen, siger han.

Og flere minder står i kø, når Flemming Krøll skal give eksempler på stunder med prinsen. Men især ét står særlig klart.

- Jeg har sunget jazz med ham. Han var i fantastisk humør til en af samlingerne, og så synes jeg lige, jeg ville synge lidt Louis Armstrong ”When The Saints”, og den sprang prinsen op på, - han skulle fandme være med. Så vi lavede en duet. Jeg som Louis Armstrong – han som Prins Henrik, fortæller Flemming Krøll.

Har altid været sin egen

Meget har været sagt og skrevet om Prins Henrik. Men Flemming Krøll vil gerne give sit besyv med. For når han tænker tilbage på Prins Henrik, så er det en altid humoristisk person med godt med selvironi.

- Han peger ikke fingre af andre og laver fis med andre, det har han aldrig gjort. Laver han fis og ballade, så er det om ham selv og hans verden, fortæller Flemming Krøll.

Det er også hans evne til at turde stå ved sig selv, som revydirektøren fremhæver. 

- Han er sin egen. Han har altid turde stå frem og sige sin mening om tingene. Jeg synes, han har været en fantastisk repræsentant for Kongehuset, siger han.

Og det er bestemt ikke det samme billede, revydriektøren har af Prins Henrik, som har været tegnet i offentligheden.

- Jeg kan kun sige til de mennesker, der mener, han var arrogant, at det kan jeg klart sige, at det er fordi, de ikke kender ham, for det var det eneste, han ikke var, lyder det fra Flemming Krøll.

Går tid før det går op for en

Beskeden om at Prins Henrik sov ind tirsdag aften påvirker revydirektøren. Han er stadig ved at lade beskeden bundfælde sig.

- Jeg synes, det var trist. Vi har jo hørt i et stykke tid, at det var på vej og at han blev dårligere og dårligere. Men døden kommer jo ikke belejligt alligevel. Det er altid når det så endeligt sker, så går der noget tid, før det går op for en, og sådan er det jo, om det er familie eller venner eller prinsen, siger han.

Nykøbing Falster Revyen har før parodieret Prins Henrik, hvor både Michael Hasselflug og Henrik Lykkegaard har spillet prinsen.

Om der kommer til at være noget med Prins Henrik i den kommende Nykøbing Falster Revy, tør Flemming Krøll ikke love. 

- Kommer vi til at tage noget med, så bliver det et menneskeligt og et venligt billede, vi kommer til at tegne af ham. Men det er for tidligt at sige. Men det er muligt, siger Flemming Krøll.