Møller går i sørgestilling til ære for prins Henrik

Op mod 100 historiske møller markerer bisættelsen af prins Henrik ved at stille vingerne i korsstilling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kanehøj Mølle ved Skælskør og andre historiske møller markerer tirsdag bisættelsen af prins Henrik ved at gå i såkaldt sørgestilling.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik var protektor for Dansk Møllerforening, og i forbindelse med hans bisættelse tirsdag den 20. februar er Dansk Møllerforening blevet opfordret til at markere begivenheden.

Derfor vil møllerne fra solopgang og frem til klokken 12.00 stå i en position med vingerne som et kors.

- Vi forventer, at op mod 100 historiske møller landet over vil stå i en position med vingerne i kors, siger formand for Dansk Møllerforening Susanne Jervelund til Ritzau.

- Det har betydet meget for os at have ham som protektor. Når vi har haft brug for støtteerklæringer eller for forord til bøger, så har han altid været villig til at stille op, tilføjer hun.

Nationalsymbolet Dybbøl Mølle ved Sønderborg stilles også i sørgestilling.

Flages på hel stang indtil solnedgang

Kirkeministeriet oplyser desuden, at der ringes i en halv time, før højtideligheden i Christiansborg Slotskirke begynder tirsdag klokken 11.00.

Når ceremonien er slut, ringes der igen i en halv time. 

Prins Henrik på Odden
Læs også
Sådan forløber prins Henriks bisættelse
Prins Henrik på Odden
Læs også
Sådan forløber prins Henriks bisættelse

Frem til bisættelsen flages der ligeledes på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe. Efter bisættelsen flages der på hel stang indtil solnedgang.


Nyhedsoverblik