Godsejer om prins Henrik: Han var en fantastisk underholder

Godsejer og landmand, Frederik Lüttichau, fra Søholt Gods i Maribo, er en nær bekendt af kongefamilien. Han vil savne H.K.H. Prins Henrik

Tema: Prins Henrik død - her er vores minder
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min far var tæt ven af Prins Henrik, så Prinsen har været i mit liv siden jeg blev født, siger Godsejer, Frederik Lüttichau til TV ØST.

Derfor har det været en bevægende dag for familien.

- Jeg tænker meget på Hendes Majestæt Dronningen og på den kongelige familie. En ting er at skulle miste, og måske også at forvente at man skal miste, men det der med at sige farvel på den der endelige måde. Det har jeg også skulle igennem med min egen far, det er hårdt, så jeg tænker meget på dem, siger Godsejer, Frederik Lüttichau

Streng men med sunde krav

Godsejerens familie og den royale familie har tilbragt især ferieperioder sammen. Det er netop de stunder, hvor H.K.H. Prins Henrik har sat et stort aftryk

- Han havde et godt humør, og han var en fantastisk underholder. Han kunne så mange ting. Jeg kan huske allerede som barn, når han var på besøg. Han kunne lide at spille, og han kunne lide at lege. Jeg har så mange gode minder om ham, siger Godsejer, Frederik Lüttichau.

Prins Henrik var også kendt for at kunne være lidt hård og direkte, men dem der kendte ham vidste, at det var fordi han stillede sunde krav til sine omgivelser.

- Vi spillede eksempelvis kort med ham, der kunne han også være lidt streng. Hvis vi havde lært noget, så skulle vi også kunne det. Men det var altid leveret med den der varme, siger Godsejer, Frederik Lüttichau

Fantastisk til at samle folk

Alle de sjove stunder bliver nu til hjertevarme minder. Og selvom H.K.H. Prins Henrik har været lige dele elsket og udskældt, så er godsejeren ikke i tvivl om, at Danmark har mistet en af vor tids største personligheder.

- Han var en utrolig stærk repræsentant fra Danmark. Jeg har rejst med ham, og han havde en fantastisk måde at samle folk på. Hans franske baggrund gjorde ham jo også endnu mere interessant. Jeg tror, vi kommer til at savne Prins Henrik rigtig meget. Jeg gør i hvert fald, siger Godsejer, Frederik Lüttichau.

Herunder kan du se indslaget fra nyhederne klokken 19.30, hvor Prins Henrik mindes.

På en kold og meget smuk onsdag vågnede Danmark op til nyheden om, at Prins Henrik sent i aftes sov stille ind på Fredensborg Slot i Nordsjælland. En nyhed, der blev markeret mange steder her i regionen i dag.