¨

- Vi prøver at lægge det bag os

Den nye præst i Tømmerup Kirke, Mie Møller Jeppesen.

Den nye præst står altid til rådighed, hvis nogen i menigheden ønsker at tale om den tidligere præst, som er anklaget for pædofili.

Den 22. juni 2016 blev den daværende præst i Tømmerup anholdt og sigtet for blandt andet at have forgrebet sig på en 12-årig dreng.

Siden er sagen vokset og vokset, og han er nu anklaget for at begå seksuelle overgreb eller blufærdighedskrænke intet mindre end 12 børn og unge. Det fremgår af anklageskriftet.

En stor sag, der har fyldt meget i et lille samfund, og som de prøver at arbejde sig videre fra.

- Hvis folk kommer til mig og gerne vil tale om sagen, så står jeg til rådighed. Men det er ikke noget, jeg selv tager initiativ til at snakke om. Det er noget, vi prøvet at lægge bag os, siger den nye sognepræst i Tømmerup, 26-årige Mie Møller Jeppesen til TV ØST. 

Lader sig ikke mærke

Den nye præst blev ansat i april, og siden har hun arbejdet for at gøre embedet til sit eget.

- Jeg har gjort præstegården til min egen, og derfor er den her sag heller ikke noget, der fylder så meget for mig i hverdagen, siger Mie Møller Jeppesen.

Efter aftale med provst Jørn Noe og biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, skal der dog være åbenhed om sagen, og det efterlever den nye præst også.

- Men jeg er ansat til at komme ind med ny og ung energi, så det forsøger jeg at gøre, siger hun. 

Læs også Præst fra Tømmerup tiltalt for seksuelle overgreb på syv børn

Læs også 26-årig bliver ny præst i Tømmerup Kirke

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App