Kommune i sag om sexmisbrugt pige: Vi overholder proceduren

Faderen til den 13-årige pige, som præsten fra Tømmerup erkendte at have haft samleje med, forsøgte at råbe skolen op. Kommunen: Vi overholder proceduren.

Tema: Præst fra Tømmerup misbrugte børn i ti år
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag erkendte en 46-årig præst fra Tømmerup Kirke ved Kalundborg, at han har haft samleje og anden kønslig omgang med en 13-årig pige.

Samme aften bragte TV ØST et indslag med forældrene til den sexmisbrugte pige, hvor pigens far fortalte om sin mistanke til forholdet mellem den lokale præst og hans datter.

Faderen forklarede over for TV ØST, at han i den forbindelse forsøgte at råbe den lokale skole, hvor pigen er indskrevet, op og fortælle om sin mistanke mellem præsten og hans mindreårige datter.

quote Specielt i sager, hvor der er tale om misbrug, er det rigtig vigtigt, at vi overholder vores procedure, så vi får de rigtige bekymringer bragt til torvs

Hanne Dollerup, Børn- og Ungedirektør hos Kalundborg Kommune

Skolen har ikke svaret på henvendelsen fra TV ØST.

Barnet skal videre i sit liv

Men alle regler er ifølge Hanne Dollerup, Børn- og Ungedirektør hos Kalundborg Kommune, overholdt, selvom hun ikke gå nærmere ind i den konkrete sag.  

- Men selvfølgelig overholder vi de procedurer. Specielt i sager, hvor der er tale om misbrug, er det rigtig vigtigt, at vi overholder vores procedure, så vi får de rigtige bekymringer bragt til torvs. Så vi også får handlet på dem, så vi sikrer, at barnet kan komme videre i sit liv, siger Hanne Dollerup til TV ØST.

Sigtelse: Har betalt for seksuelle ydelser

Præsten er desuden sigtet for at have haft analt samleje og anden kønslig omgang med en 12-årig dreng, men det nægter han sig skyldig i.

Manden er blandt andet anklaget for at have onaneret på den 12-årige dreng og for at have leget forskellige seksuelle lege med ham.

Ifølge sigtelsen skulle manden også have tilbudt at betale for seksuelle ydelser og opfordret den 12-årige dreng til at sende nøgenbilleder.