Kollega om pædofilianklaget præst: Overlader sagen til dommeren

Den 46-årige pædofilianklaget præst fra underviste på Ubberup Højskole. Højskolens forstander overlader sagen til dommerne i det danske retssystem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni blev en præst fra Tømmerup Kirke varetægtsfængsel og sigtet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng.

Den 46-årige mandlige præst har efterfølgende erkendt sig skyldig i en af sigtelserne.

Det får umiddelbart ingen konsekvenser for præstens stilling som underviser på Ubberup Højskole, før han har fået en eventuel dom. Sådan lyder det fra højskolens forstander, Lisbeth Trinskjær.

Hun gør det meget klart, flere gange, at manden ikke er skyldig, før han er dømt.

quote Det er en meget ulykkelig sag for alle parter

Lisbeth Trinskjær, forstander på Ubberup Højskole

- Og det overlader vi trygt til dommerne i det danske retssystem, siger hun til TV ØST.

Ulykkelig sag

Torsdag kom Midt- og Vestsjællands Politi med en opfordring til forældre af børn, der har været i kontakt med præsten. De skulle tale med børnene for at finde ud af, om der er flere, som har været udsat for seksuelle overgreb.

- Det er en meget ulykkelig sag for alle parter, siger Lisbeth Trinskjær.

Hun siger også, at sagen ikke har den store relevans til præstens stilling som underviser på højskolen.

- Vores elevgrupper er over 18 år, så hans stilling som underviser her spiller ingen rolle i forhold til den sag, lyder det fra forstanderen.

Sagen overrasker

TV ØST har også snakket med Tømmerup Fri- og Efterskole. Her vil man heller ikke gøre noget videre  ved sagen. 

- Vi har ikke haft et samarbejde med ham, og jeg kender ham kun via hans offentlige virke som præst ved julegudstjenesterne, vi er til hvert andet år, lyder det fra forstanderen på Tømmerup Fri- og Efterskole, Jens Boldt.

Både ved efterskolen og hos Ubberup Højskole har man kun oplevet præsten som værende et varmt og engageret menneske, der fanger elevernes interesse.

Ingen af forstanderne vil tage stilling til mandens skyld eller uskyld. For som de siger, igen: Man er uskyldig, indtil man er dømt andet.


Nyhedsoverblik