- Jeg er ikke pædofil

Præsten fra Tømmerup nægter at være pædofil, selvom han brugte falske profiler til at komme i kontakt med unge.

Tema: Præst fra Tømmerup misbrugte børn i ti år
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bag aliaser som ”sexysasha” og ”nathaliesheep” udgav den pædofilitiltalte tidligere præst fra Tømmerup sig for at være en 19-årig pige på Skype.

Her kom han i kontakt med blandt andet en 14-årig dreng, som han selv havde konfirmeret.

Og en chat, der i dag blev fremvist ved Retten i Holbæk, viste, at den 47-årige præst gennem de falske profiler blandt andet prøvede at overtale drengen til at deltage i en trekant. Drengen slog dog fast, at han kun ville være med, hvis det var med to kvinder. Alligevel blev ”nathaliesheep” ved med at forsøge at overtale drengen til at være med i en trekant med præsten. 

- Det vil jeg ikke. Han er min præst. Han kender mine forældre, og han skal ikke være med, skrev drengen til den falske profil.

Nægter at være pædofil

Men selvom præsten forsøgte at overtale den unge dreng til at have sex med ham, så fastholdt han i dag i retten, at han ikke havde intentioner om at føre det ud i livet.

quote Jeg er ikke interesseret i det på den samme måde, som jeg er, når de er ældre, eller hvis det er en voksen kvinde

Tiltalt præst i retten

- Det var en fantasi, forklarede præsten. Og på det direkte spørgsmål fra forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen ”Er du pædofil?”, svarede den 47-årige mand:

- Nej, jeg er ikke interesseret i børn. Jeg har været opmærksom på 15-års-grænsen.

Den påstand købte anklager Anja Liin dog ikke.

- Du har haft en finger i endetarmen på adskillige børn her, der har været under 12 og 13 år, indskød hun. 

- Ja, men jeg er ikke interesseret i det på den samme måde, som jeg er, når de er ældre, eller hvis det er en voksen kvinde.

Kan ikke forklare profiler

Ikke desto mindre ser anklagemyndigheden de falske profiler som et klart redskab i præstens forsøg på at komme i kontakt med børn og unge.

- Jeg ser profilerne som et udtryk for, at han i vid udstrækning har benyttet dem til at kontakte unge mennesker og camouflere sig bag dem. Så de ikke er klar over, hvem de taler med. Det er måske lidt bizart med så mange falske profiler, sagde anklageren til TV ØST efter dagens retsmøde.

quote Det er måske lidt bizart med så mange falske profiler

Anja Liin, anklager

Og heller ikke forsvaret kunne komme med en god forklaring på præstens mange falske profiler.

- Det, han prøver at sige i retten, er, at det er lidt uforklarligt, at han har haft de her profiler. Vi kan ikke rigtig komme det nærmere, hvorfor han har haft dem, men der er et eller andet seksuelt over det, siger forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen.

Præsten fra Tømmerup er anklaget for at have krænket 12 børn og unge seksuelt og for at besidde en stor mængde børneporno, som præsten selv har optaget med de unge. Han har erkendt nogle af forholdene, mens han nægter sig skyldig i andre.

Retssagen fortsætter mandag den 9. oktober klokken 9.30. Der ventes at falde dom midt i november.