¨

Biskop om pædofilisag: Det hele skal frem i lyset

Biskop Peter Fischer-Møller understreger, at stiftet vil gøre alt for at undgå sager som Tømmerup-sagen i fremtiden. Foto: Arkivfoto

Biskoppen i Roskilde Stift vil gøre alt, hvad der står i sin magt for at undgå sager, der ligner den fra Tømmerup.

- Hvis der er nogen, der har den mindste mistanke om, at sådan noget foregår, så skal det frem lyset.

Sådan lyder det fra biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, efter det i går kom frem, at pædofilisagen mod en 47-årig tidligere præst fra Tømmerup er vokset.

Præsten har blandt andet misbrugt sit embede til at komme i kontakt med børnene.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, og det skal aldrig ske igen. Vi vil ihvertfald gøre alt, hvad vi kan, for at det ikke sker igen, understreger biskoppen.

Den tidligere præst er tiltalt for i alt 30 forhold. Han skal blandt andet have begået seksuelle overgreb mod syv mindreårige og have blufærdighedskrænket fem drenge gennem Skype og Snapchat. 

Det fremgår af anklageskriftet.

Vidste ikke noget

Og der er kommet en del flere anklager til, siden den tidligere præst blev anholdt og sigtet i juni 2016. Dengang blev han anholdt for at begå overgreb mod en 12-årig dreng, ligesom han lidt senere erkendte at have haft et seksuelt forhold til en 13-årig pige.

- Det er jo endnu værre end det, vi vidste i forvejen sidste sommer, siger Peter Fischer-Møller.

Overgrebene og blufærdighedskrænkelserne mod de mange børn og unge stod på over en periode på 10 år.

Hvorfor greb I ikke ind noget før?

- Fordi vi ikke vidste det. Hvis vi havde haft nogen som helst mistanke om noget som helst i den her stil, så er det klart, så var der blevet grebet ind, siger biskoppen.

Præsten fra Tømmerup blev anholdt 22. juni 2016. Når sagen skal for retten i oktober, har han siddet varetægtsfængslet i 16 måneder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App