Alle beviser er fremlagt i Tømmerup-sagen: Det er tåkrummende pinligt for min klient

Samtlige vidner har nu afgivet forklaring i sagen om den 47-årige tidligere præst fra Tømmerup, der er tiltalt for at krænke 12 børn og unge seksuelt.

Tema: Præst fra Tømmerup misbrugte børn i ti år
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag afgav det sidste vidne forklaring i retssagen mod den tidligere præst fra Tømmerup.

Den 47-årige mand er tiltalt for at begå seksuelle overgreb og blufærdighedskrænke 12 børn og unge.

Dagens vidne var en 24-årig mand, som præsten i sin vidneforklaring på retssagens anden dag beskrev som sin ”bedste ven”. De to indledte et seksuelt forhold, da den unge mand var 15 år, men det var med gensidig accept, fastholdt præsten.

- Jeg tror, det var ham, der foreslog det. Vi talte om, at vi skulle tage nogle opstillede billeder, og at vi gerne ville tage til Brasilien og lave en pornofilm, fortalte præsten i retten og understregede, at de kun havde haft reelt samleje en enkelt gang. Det foregik efter en bytur, da den unge mand var blevet myndig. 

- Vi havde ikke et forhold. Der er ikke nogen af os, der er homoseksuelle. Vi er bare søgende, sagde præsten.

quote Man kan jo altid stille sig selv det spørgsmål, hvordan man selv ville reagere, hvis man blev spurgt, hvordan det foregik i soveværelset i går aftes

Ulrik Sjølin Pedersen, forsvarer

Lukkede døre under vidneforklaring

Hvorvidt den nu 24-årige mand er enig i, at forholdet var gensidigt, ved vi ikke, for dagens vidneforklaring foregik for lukkede døre. 

Der har været lukkede døre under alle børnene og de unges forklaringer, og flere af dem bad også om at få præsten ført ind i et tilstødende lokale, mens de vidnede.

Præsten selv bad om at slippe for at høre et vidnes forklaring, og han frabad sig også at være til stede, mens der i retten blev afspillet videoer af seksuel karakter. Videoer, som han selv havde optaget.

- Det er, fordi det her er tåkrummende pinligt for min klient. Det er jo noget, der er foregået om natten, og noget, som han formentlig havde håbet, var blevet glemt for altid, sagde præstens forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen til TV ØST efter dagens retsmøde. 

- Man kan jo altid stille sig selv det spørgsmål, hvordan man selv ville reagere, hvis man blev spurgt, hvordan det foregik i soveværelset i går aftes.

Hører til privatlivets sfære

Forsvareren siger samtidig, at præsten både er pinligt berørt og ked af den her sag.

- Jeg tror, han er rigtig trist over det, der er sket. Og så synes han selvfølgelig, det er pinligt, fordi det hører til privatlivets inderste sfære, siger Ulrik Sjølin Pedersen.

Præsten har erkendt flere forhold i sagen, blandt andet forholdet til en 13-årig pige og blufærdighedskrænkelser af flere drenge. Men han nægter, at han skulle være pædofil.

Billeder har haft stor betydning

quote Det er klart, at et billede altid er et godt bevis. Så det har selvfølgelig haft betydning

Anja Liin, anklager

Tilbage i retssagen er kun anklagerens og forsvarerens procedurer, før nævningene skal trække sig tilbage og finde ud af, om de mener, præsten er skyldig eller ej.

Og anklagemyndigheden har en god sag, mener anklager Anja Liin. Blandt andet fordi der er fundet flere billeder og videoer af seksuel karakter af børnene i sagen på præstens computer.

- Det er klart, at et billede altid er et godt bevis. Så det har selvfølgelig haft betydning, siger anklageren til TV ØST.

Hun mener, at sagen er blevet fuldt belyst nu.

- Vi har været hele vejen rundt om anklageskriftet med den bevisførelse, der har været, siger Anja Liin.

Det næste retsmøde i sagen er den 26. oktober. Det forventes, at der bliver taget stilling til skyldsspørgsmålet den 10. november.