¨

46-årig præst har tidligere været i søgelyset for overgreb

Jeg indskærper over for provsterne, at hvis de kommer ud i noget med børn og unge, hvor det udvikler sig til et overgreb, så skal der ske en indberetning til mig, siger biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller. Foto: TV ØST

Den 46-årige præst fra Kalundborg, som er mistænkt for overgreb mod flere børn, var allerede i 2011 i søgelyset i en lignende sag i Moldova.

Dengang blev sagen dog ikke indberettet til biskop Peter Fischer-Møller i Roskilde Stift, hvilket biskoppen i dag kalder for en fejl, der ikke kommer til at ske igen.

Den mistænkte præst fra Tømmerup Kirke ved Kalundborg blev allerede i 2011 efterforsket for seksuelle overgreb mod mindreårige i det østeuropæiske land Moldova, skriver Berlingske torsdag.

I dag ved vi, at det var en fejl, og det kommer ikke til at ske igen

Peter Fischer-Møller, biskop  i Roskilde Stift

Peter Fischer-Møller fortæller til TV ØST, han først blev gjort opmærksom på sagen fra 2011 i dag.

- Jeg er i dag blevet orienteret af provsten om, at manden selv i 2011 havde bedt en samtale med provsten og dengang orienterede ham om, at der var rejst nogle beskyldninger mod ham i Moldova vedrørende en dreng, som han økonomisk havde hjulpet, så drengen kunne komme i skole, siger Peter Fischer-Møller til TV ØST.

- Den forklaring tog provsten for gode vare, når der ikke var sket noget, kommet nogen offentlig omtale eller sigtelser i den sag. Derfor gik provsten heller ikke videre med sagen. I dag ved vi, at det var en fejl, og det kommer ikke til at ske igen, siger Peter Fischer-Møller.  

Præsten har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af juni og er sigtet for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App