¨

Dømt plejefar fra Skælskør tiltalt for mishandling, misbrug og trusler mod barn

Tirsdag fortsætter sagen mod en 64-årig mand, der blandt andet er tiltalt for at have misbrugt et plejebarn seksuelt. Foto: TV ØST

Sagen mod en 64-årig plejefar fra Skælskør bliver genoptaget, efter at han i februar udeblev fra retsmødet. Han er tiltalt for overgreb mod et barn.

I næste uge kan sagen mod en 64-årig mand fortsætte ved Retten i Næstved. Manden er tiltalt for at have mishandlet, voldtaget og truet et barn på under 12 år, da hun var i pleje hos ham i Skælskør 2006-2007.

Manden skulle have siddet på anklagebænken allerede i februar i år, men han udeblev med en begrundelse om, at han var alvorlig syg og stressramt. Nu er planen så, at han skal møde i retten på tirsdag.

- Jeg kan ikke udtale mig om, hvordan min klient har det, men jeg kan bekræfte, at sagen kommer for retten i næste uge, og at han nægter sig skyldig i anklagerne, lyder det fra hans forsvarer David Neutsky-Wulff.

Tidligere dømt for overgreb

Det er ikke første gang, den 64-årige er anklaget for alvorlige forbrydelser mod børn. I 2008 blev han idømt fem års fængsel for vold og seksuelle overgreb mod tre søstre, der var i pleje hos ham og hans hustru fra 1999 til 2005. 

De tre søstre stod siden hen frem i TV2 dokumentaren ”Anbragt i helvede” og fortalte om en opvækst i plejefamilien med sult, ydmygelser og seksuelle overgreb.

Den 6. januar 2005 flyttede de tre søstre fra plejefamilien.

Endnu en pige i pleje

Efterfølgende modtog den daværende Skælskør Kommune en redegørelse om søstrenes ophold i plejefamilien. Her blev det vurderet, at plejefaren havde svært ved at holde sig til "acceptable og hensigtsmæssige metoder" i sit pædagogiske arbejde med børnene.

Alligevel blev en otteårig pige anbragt i plejefamilien i januar 2006. Hun blev fjernet fra familien igen i februar 2007, men i det år, hun boede der, blev hun angiveligt udsat for nogle af de samme ting, som de tre tidligere plejedøtre havde oplevet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Plejefaren blev i 2008 idømt fem års fængsel for overgreb mod tre søstre, der også havde været i pleje hos ham og hustruen.  Foto: Lars Erik Andreasen - TV 2

I hvert fald beskriver anklageskriftet en hverdag, hvor plejefaren næsten dagligt kom ind på pigens værelse og beordrede hende til at tage tøjet af. Herefter stak han en kuglepen eller noget andet ind i hendes skede, og i løbet af efteråret 2006 skal han også have begyndt at voldtage hende.

Ifølge anklageskriftet har plejefaren mishandlet pigen ved at give hende talrige lussinger og slag på kroppen, og så skal han ifølge anklagerne også have truet med at dræbe hende, hvis hun fortalte nogen om overgrebene.

Så plejefaren røre ved otteårig

Selv om den 64-årige udeblev fra retten i februar, besluttede dommer Anders Martin Jensen at gennemføre de planlagte vidneafhøringer. Et af vidnerne var en kvinde, der som barn også havde været i pleje i familien samtidig med den otteårige.

Hun var selv 13 år på det tidspunkt og kunne i retten fortælle, at hun havde set plejefaren sidde på plejesøsterens sengekant med hånden mellem hendes lår uden på bukserne og med den anden hånd rundt om hende. Hun beskrev, hvordan hun så dem i tre-fire sekunder, hvorefter plejefaren fór op og smækkede døren i.

En aften i 2007 betroede den otteårige pige sig til vidnet og fortalte, at deres plejefar udsatte hende for overgreb. Vidnet forsøgte sammen med en tredje pige, der også var i pleje på samme tidspunkt, at anmelde plejefaren til politiet, som angiveligt ikke troede på dem.

Vidne smidt ud for at kalde plejefar pædofil

Det andet vidne boede hos plejefamilien i tre måneder, men blev smidt ud, fordi hun ifølge hende selv konfronterede tiltalte med overgrebene og kaldte ham pædofil.  

Inden da havde den otteårige pige, som sagen handler om, fortalt hende, at plejefaren havde tvunget hende til oralsex, at han havde onaneret foran hende og rørt ved hende.

Vidnet fortalte også, at hun dengang så plejefaren slå den forurettede otteårige pige. Hun havde tit blå mærker. Derudover var det ifølge vidnet altid plejefaren, der hjalp den otteårige med at bade, og det var altid ham, der skulle putte hende.

På tirsdag genoptages sagen så i Retten i Næstved. Der er afsat tre retsdage.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App