Styrelse vender på en tallerken: Nu vil den se nærmere på forgiftning i Korsør

Sundhedsmyndighederne vil nu kigge nærmere på forgiftningssag fra Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Styrelsen for Patientsikkerhed går nu ind i sagen fra Korsør, hvor flere borgere har spist oksekød med et alarmerende højt indhold af det sundhedsskadelige stof PFOS.

Det fastslår borgmester i Slagelse John Dyrby Paulsen (S).

- Det er jeg meget meget glad for, for vi er nødt til at samarbejde kommune, praktiserende læger og Sundhedsmyndigheder, så vi kan blive klogere på, hvordan vi skal gribe det her an, siger han. 

Henviste til praktiserende læger

Styrelsen for Patientsikkerhed har ellers tidligere afvist at gå ind i sagen og henviste i stedet til de praktiserende læger.

En melding der blandt andet mødte kritik af Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin:

- Hvis der havde været tale om et enkelt tilfælde, havde det været fint at gå til egen læge, men det dur ikke her, hvor der formentligt er tale om mange flere. Der skal tages blodprøver til analyse for PFOS, så vi kan se, hvor alvorlig situationen er, har han tidligere udtalt til TV2 ØST.

Pres på sundhedsmyndighederne

Efterfølgende har både borgmesteren og formanden for Korsør Kogræsser- og Naturplejeforening presset på for at få sundhedsmyndighederne til at gå ind i sagen ved blandt andet at skrive til Sundhedsministeren.


Og nu har styrelsen så ombestemt sig, hvilket vækker glæde hos kogræsserforeningen:

- Det ser da ud til, der sker noget nu, men vi ved stadig ikke, hvad der skal ske, siger formanden for foreningen Kenneth Nielsen.

Han håber, at styrelsen vil skride til handling hurtigst muligt:

- Hvis de bare vil kigge på sagen, så er der jo lang vej igen, så kan det jo godt tage noget tid, før der kommer noget reelt op og stå, og det er jo vores liv og vores helbred, det drejer sig om, siger han.

Møde senere på ugen

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Styrelsen for Patientsikkerhed for at høre, hvorfor de alligevel har valgt at kigge på sagen, og hvad de vil stille op, men styrelsen ønsker ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Borgmester John Dyrby Poulsen oplyser, at kommunen skal holde møde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Fødevarestyrelsen senere på ugen, hvor det nærmere skal besluttes, hvad der videre skal ske.