¨

Vrede forældre protesterer mod fravalg af skoleleder i Vig

En gruppe vrede forældre har indkaldt til stormøde for at vise støtte til den nuværende afdelingsleder på Sydskolen i Vig. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Forældre i Vig har tirsdag indkaldt til stormøde i protest mod Odsherred Kommune, som har vedtaget en ny skolestruktur og ansat en ny skoleleder.

I januar vedtog Odsherred Kommune en ny skolestruktur, der betyder flere selvstændige skoler i kommunen med egen økonomi – og egen ledelse.

Og netop det med ledelsen har vakt opsigt i Vig. Odsherred Kommune valgte nemlig at se bort fra den nuværende afdelingsleder for Sydskolen, Mette Vadsager, til stillingen som ny skoleleder i Vig. I stedet er jobbet gået til en ekstern kandidat.

Vi vil bare gerne som forældre vise vores bekymring over, at man har valgt at ansætte en ny skoleleder

Lonnie Kristensen, mor til to børn på Sydskolen, Vig

- Vi fik et kæmpe chok. Ingen kan forstå, hvorfor man har valgt, som man har i ansættelsesudvalget. Alle er i chok. Uanset hvor vi har været - i Brugsen, på arbejdspladserne - så har der været stor forundring over, hvorfor man har valgt sådan, siger Lonnie Kristensen, der er mor til en pige i 6. klasse og en dreng i 3. klasse på Vig Skole.

Lonnie Kristensen og andre forældre i lokalsamfundet er vrede over, at Mette Vadsager ikke får lov til at fortsætte det arbejde, som forældrene mener har været så godt.

- Det fungerer så godt, som det er nu. Hun (Mette Vadsager, red.) har stået for at skabe en udvikling på Vig Skole både med elevfremgang og tilfredshed blandt personalet. Der er også lavt sygefravær, og det indikerer, at det er en sund personalegruppe, siger Lonnie Kristensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mette Vadsager er den nuværende afdelingsleder på Sydskolen i Vig. Hun søgte jobbet som skoleleder på den nye Vig Skole - men fik det ikke. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Frygter tilbageskridt

I protest mod politikernes beslutning om en ny skolestruktur, der altså nu også betyder en ny skoleleder, har forældrene arrangeret et stormøde tirsdag aften. Godt 160 personer er mødt op.

Vi frygter, at den varme, der er, vil forsvinde. Døren er altid åben ind til Mette Vadsager

Lonnie Kristensen, mor til to børn på Sydskolen, Vig

- Det er ikke for at hænge nogen ud, vi holder det. Vi vil bare gerne som forældre vise vores bekymring over, at man har valgt at ansætte en ny skoleleder. Vi kan ikke forstå, at man har valgt at udskifte hende, siger Lonnie Kristensen

Men er det ikke fair nok, at det er ansættelsesudvalget, der også står med ansvaret, som tager beslutningen?

- Jo, men de har jo selv udtalt, at de er tilfredse med den afdelingsleder, der allerede var på skolen. Hvorfor så ikke fortsætte det? Det kan vi ikke forstå som forældre, siger Lonnie Kristensen.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Godt 160 borgere i Vig er mødt op til tirsdagens stormøde. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Forældrene frygter simpelthen, at de store fremskridt, der er sket på Vig Skole, vil forsvinde.

- Vi frygter, at den varme, der er, vil forsvinde. Døren er altid åben ind til Mette Vadsager. Man kan altid komme som forældre, og hun har lagt et stort engagement i arbejdet. Det er ikke sikkert, at den nye leder har den samme fremgangsmåde, siger Lonnie Kristensen.

Men ansættelsesudvalget vurderer vel, at den nye leder er mindst lige så kompetent?

- Som forælder bliver man urolig, når man ved, at det altid skaber forstyrrelse, når noget nyt kommer ind. Det kan godt være, den nye skoleleder er god og kompetent, men den nuværende har lige så mange kompetencer set fra vores side.

Det er ikke uvant for Vig, at man bakker op. De er rigtig aktive, og det er fantastisk at have i en kommune som Odsherred

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

- Beslutningen er truffet

Med stormødet håber forældrene at lægge et pres på politikerne, så beslutningen måske kan blive lavet om. Men det ligger ikke i kortene, hvis man spørger borgmester Thomas Adelskov (S).

- Det påvirker mig selvfølgelig, at så mange er mødt op til det her møde. Det er ikke uvant for Vig, at man bakker op. De er rigtig aktive, og det er fantastisk at have i en kommune som Odsherred, siger han.

- Men jeg må understrege, at Mette (Vadsager, red.), som er afdelingsleder i dag, fortsætter som afdelingsleder. Det er jo ikke unaturligt, at når man søger en stilling, så er det ikke altid, man får den.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Adelskov (S), borgmester, slår fast, at beslutningen er truffet. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Men det betyder dog ikke, at politikerne ikke lytter til de mange forældre ved tirsdagens stormøde.

- Beslutningen er trukket. Men det handler jo også om at få snakket om, hvad der nu skal ske. Vi skal sørge for at bakke op om skolen, og jeg synes, de har nogle gode pointer, som jeg gerne vil lytte til. Hvordan kan vi gøre det her i fællesskab, slutter borgmesteren.

Der er 207 elever på Vig Skole. Den nye skoleleder tiltræder 1. maj.

SÅDAN HER BLIVER DEN NYE SKOLESTRUKTUR:

  • I nord forbliver Grundtvigsskolen og Nordgårdsskolen i Nykøbing Sjælland som én skole sammen med Odden og Egebjerg skoler.
  • Højby Skole bliver selvstændig.
  • I syd bliver Vig Skole selvstændig i fremtiden.
  •  Bobjergskolen i Asnæs, Skolen ved Fjorden i Fårevejle og Vallekilde-Hørve Skole fortsætter som fælles skole med fælles ledelse.
  • I den den nye skolestruktur bliver de to navne Nordskolen og Sydskolen droppet. Skolerne får deres "gamle" navne tilbage.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App