Voldsom gårdbrand spredte sig til mark

En brand i en stald på en faldefærdig gård bredte sig onsdag eftermiddag til en nærliggende stubmark, og flere hundrede kvadratmeter brændte op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lade er totalt udbrændt, og flere hundrede kvadratmeter stubmark med halm er gået op i røg, efter en lade på en gård i Odsherred onsdag brændte.

Det oplyser Odsherred Brandvæsen til TV2 ØST.

- Der er tale om en særdeles faldefærdig gård, hvor laden er udbrændt. Det lykkedes dog at redde stuehuset, siger beredskabschef Jens Larsen fra Odsherred Brandvæsen.

Der er tale om en gård på Lykkebjergvej mellem Høve og Fårevejle Kirkeby. Det er snart et år siden, at taget blæste af laden, og bygningen var under nedrivning, da branden brød ud.

Vanskelig brand spredte sig

Under slukningsarbejdet blæste flyveild ud på en nærliggende mark, hvor flere hundrede kvadratmeter stubmark med halm fik op i røg.

Ifølge Jens Larsen var det dog slukningsarbejdet af laden, der voldte problemer.

- Vi har måttet hente ekstra forsyninger af vand, fordi der lå asbestplader i brandtomten, der besværliggjorde slukningsarbejdet. Og branden er da heller ikke helt slukket endnu, siger han til TV2 ØST.

Ifølge Jens Larsen vil politiets teknikere torsdag gennemføre en gerningsstedsundersøgelse, for at fastslå, om der er tale om en påsat brand.