¨

Restaurant nedbrændte totalt - årsagen er stadig et mysterium

00:38

Da branden var på sit højeste, stod der 10 til 15 meter høje flammer op fra bygningen. Video: Michael Johannessen

Trods en lang række tekniske undersøgelser har politiet fortsat ingen forklaring på, Restaurant Strandlyst og Café på Lyngvej i Vig i sidste uge brændte ned.

Trods en lang række tekniske undersøgelser har politiet fortsat ingen forklaring på, hvorfor Restaurant Strandlyst og Café på Lyngvej i Vig brændte ned for to uger siden.

- Vi var derude i torsdags og tage en håndfuld nye prøver. Men det er nok også det sidste forsøg på at finde ud af, hvorfor branden er opstået.

Sådan siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST efter en voldsom brand mandag i sidste uge ramte Restaurant Strandlyst og Café på Lyngvej i Vig i Odsherred.

Artiklen fortsætter under kortet.

En lang række brandeksperter fra både den lokale politikreds, Rigspolitiet og eksterne ekspertfirmaer har prøvet kræfter med at opklare branden, men ingen af undersøgelserne har givet en forklaring på den voldsomme brand. Også specialuddannede brandhunde med næse for især brandfarlige væsker har været indsat i arbejdet, men har givet op uden resultat.

- Det er ikke sikkert, at vi nogensinde finder ud af, hvorfor der udbrød brand. Omvendt, så har vi heller ikke i alle vores undersøgelser fundet tegn på noget kriminelt, understreger politiet til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Michael Johannessen

  Foto: Michael Johannessen

Træbygning brændte ned til grunden

Branden i resturanten blev opdaget klokken 05.43 mandag morgen, hvor et vidne så flammer i bygningens køkken. I løbet af kort tid blev træbygningen omspændt af flammer, og da branden var slukket, var der ikke meget tilbage af den oprindelige bygning.

- Det er et rimeligt bud, at branden er opstået i køkkenet. Men om der er tale om en elbrand eller måske en gasbrand finder vi nok ikke ud af, siger han.

Vidner høre en række brag i forbindelse med brandens opståen. Men det skyldes efter alt at dømme en række trykflasker i bygningen, der sprang i branden. Det gælder eksempelvis en række gasflasker, og beholder til eksempelvis fadølsanlæggets kulsyretank.

Politiet har nu frigivet brandstedet til ejeren og forsikringselskabet, og derfor vil der ikke blive foretaget flere prøver fra brandtomten, hvis de sidste prøver også viser sig at være uden resultat.

  Foto: Michael Johannessen

  Foto: Michael Johannessen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App