Virksomhed flytter produktion til Polen og fyrer ansatte på fabrik i Asnæs

59 ansatte på kabelvirksomheden NKT Cables fabrik i Asnæs bliver afskediget som en konsekvens af flytningen, der begrundes med fremtidssikring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

NKT Cables, der producerer kabler, flytter en del af sin produktion fra Asnæs til virksomhedens fabrik i Polen og fyrer i den forbindelse 59 ansatte.

Det er produktionen af installationskabler, der bliver rykket fra Asnæs til fabrikken i Warszowice. Fremover vil fabrikken i Asnæs fokusere på mellemspændingskabler.

NKT har ikke haft mulighed for at stille op til interview, men skriver i en pressemeddelelse, at flytningen sker for at fremtidssikre virksomheden.

- Det betyder desværre, at vi må sige farvel til en række medarbejdere på fabrikken i Asnæs. På sigt har vi ambitioner om at investere yderligere i Asnæs for at udbygge vores stærke position indenfor mellemspændingskabler, der er helt centrale for at drive den grønne omstilling. For nu handler det dog om at hjælpe de berørte medarbejdere godt videre, siger Will Hendrikx, direktør for lav- og mellemspænding.

NKT Cables oplyser dog ikke yderligere om de planlagte investeringer i fabrikken i Asnæs.

De ansatte blev orienteret om beslutningen 4. maj.

Flytningen ventes at være afsluttet i begyndelsen af 2022.