Vinderen af Landsby Makeover 2014 offentliggøres mandag

Mandag eftermiddag offentliggøres vinderen af Odsherred Kommunes Landsby Makeover 2014. Det vil ske ved en ceremoni på Bibliotek og Kulturhus Aksen i Asnæs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5 byfornyelses projekter i Odsherred Kommune finder mandag ud af, om det er dem, det har vundet årets Landsby Makeover 2014. Det sker klokken 16 på Bibliotek og Kulturhus Aksen i Asnæs. Præminen overrækkes af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (Soc.Dem.)

Den 28. maj var dommerkomiteen ud og besøge de 5 projekter. De skulle danne sig et indtryk af projekterne, og finde ud af hvilken by, der har gjort den bedste indsats for at fornyelse og forskønnelse.

 De fem makeoverprojekter

Egebjerg er genganger med et projekt, hvor de bl.a. bygger videre på sidste års makeover samt vil sætte fokus på byens Kløverstier gennem kunst i byen, der henviser til stierne.

Lumsås vil gøre pladsen ved møllen til byens lokale samlingspunkt, med petanquebane, klubhus samt opholdsfaciliteter.

Grevinge vil etablere et rekreativt område med bl.a. plads til ophold, en trampesti og et podie, omkring et vandreservoir, der ligger ved byen. Grevinge benytter landsby-makeover som kickstarter på en række andre tiltag, der skal gøre byen mere attraktiv.

Vig har planer om at gøre bymidten mere aktiv ved at en hundelegeplads, hvor alle byens hundeejere får mulighed for at boltre sig med deres hunde.

Fårevejle Kirkeby vil forskønne parkeringspladsen ved kirken, bl.a. skal træerne beskæres, og skråningen op mod kirken beplantes med lave blomster, som vil blomstre smukt gennem sommeren, men samtidig bevare indsigten til kirken.