Villavej vandt over SKAT

Samtlige husstande på en villavej i Vig har fået penge tilbage, efter at de i fællesskab har klaget over SKAT's ejendomsvurdering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en villavej i Vig har en gruppe beboere måtte erfare, at det kan betale sig at stå sammen - i bogstaveligste forstand. På opfording fra et advokatfirma besluttede de sig nemlig for i fællesskab at klage over SKAT's ejendomsvurdering. Og det gjorde de klogt i.

Gert Kethmer har adresse på Balancen nummer 2. Han er glad for sit hus og undrede sig ikke, da SKAT I 2011 vurderede ejendommen til 2,4 millioner kroner. Men det skulle hurtigt ændre sig. Kort tid efter blev han kontaktet af advokatfirmaet Rafn & Søn.

 - De fortalte mig, at der muligvis var nogle fradrag, jeg ikke fik, fortæller Gert Kethmer, som mødtes med advokatfirmaet og umiddelbart efter måtte i gang med at stemme dørklokker. For advokatfirmaet ville hjælpe beboerne på Balancen med

 - De forlangte vi skulle være 10 for at klage, og vi er lige nøjagtigt 10 husstande her på Balancen, fortæller Børge Nielsen, som bor i nummer 4. Ligesom deres nabo havde han og konen heller ikke haft anledning til at tvivle på SKATs ejendomsvurdering. Men det viste sig, at tre af ejendommene på vejen var blevet vurderet for højt. Og at alle 10 husstande var blevet snydt for et fradrag, som de skulle have haft. Gert Kethmer er forarget over SKAT's fejlagtige og ugennemskuelige beregninger.

 - Jeg synes ikke, det bør være nødvendigt at alliere sig med en advokat for at få den rette beskatning. Det burde ske af sig selv, siger han.

Nyt vurderingssystem på vej

På Christiansborg har man nedsat et ekspertudvalg, som blandt andet har kunnet konkludere, at billige ejendomme jævnligt bliver overvurderet. Torsdag i sidste uge fremlagde de et forslag til et nyt og forbedret vurderingssystem.

 - Som borger skal man naturligvis kunne stole på SKAT's beregninger og kunne gennemskue, hvordan de er nået frem til deres vurderinger, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Astrid Krag.

Der går mindst et år, før en ny model for ejendomsvurderinger er på plads. Så beboerne på Balancen er glade for, at de med advokatfirmaets hjælp straks tog sagen i egen hånd. Uden henvendelsen fra advokatfirmaet havde de været tusindvis af kroner fattigere i dag.

Hvis man som husejer i dag vil klage til skat over ejendomsvurderingen, kan man først forvente, at klagen bliver behandlet tidligst i år 2017.