¨

Vil styrke unges læseinteresse: Læsefestival i Odsherred

Foto: sk

Gode læsere har lettere ved at få en uddannelse. Det er filosofien bag litteraturfestivalen for børn og unge i Odsherred Kommune.

For fjerde år i træk, afholder Odsherred Kommune i denne uge Litteraturfestival for børn og unge.  

Det sker i et forsøg på, at styrke interessen for læsning blandt de yngste borgere. De, der er gode til at læse, har nemlig lettere ved at klare sig i uddannelsessystemet.

- Vi vil gerne give de unge lyst til at læse, for når de bliver dygtige læsere, så får de også lettere ved at klare en uddannelse, siger festivalens leder, Anne-Marie Donslund.

Festivalen har bud til alle aldersgrupper. Arrangementerne spænder fra forfatterforedrag til Flash Mob på gågaden i Nykæbing Sjælland. 

Sådan ser programmet ud:

Mandag kl. 10 på Nordskolen, afdeling Nykøbing, Billesvej: Teaterstykket Bogen uden Ord, spillet af børn fra 4. klasse. (Borgmesteren er med)

 

Tirsdag morgen: Post i Putkassen. Elever fra 2. klasse på Nykøbing og Fårevejles skoler åbner postkasser med et brev fra forfatter Louis Jensen. Det er en nyskrevet tekst, som han har lavet til litteraturfestivalen. Børnene læser brevet og skriver nye breve, som de putter i postkassen. 

 

Onsdag formiddag (hver dag): Vandrehistorier. Elever fra Nykøbing skriver videre på en historie, de har fået fra Egebjerg og vandrer til Højby med den. Vandrehistorien begynder i Fårevejle mandag og slutter på Odden fredag. 

 

Onsdag og torsdag: Grønlandsfortællinger – to klasser hver dag tager Rørvig-Hundested færgen, hvor de møder en grønlandsfarer, som fortæller Grønlandshistorier. I Hundested går de op og ser Knud Rasmussens hus, hvor de hører om hans liv. Bagefter sejler de hjem igen. 

 

Torsdag kl. 10 i Vig Bio: Booktrailer-konkurrence for 7. klasser. Den der laver den bedste booktrailer vinder en bif-tur med hele klassen. 

 

Torsdag kl. 9-12: Thomas Wivel laver workshop i at performe en historie, man selv har fundet på. (Odsherreds Gymnasium)

 

Fredag kl. 8.30-13: Animationsworkshop i Ungekulturhuset i Asnæs. De unge laver modellervoksanimationsfilm med animator Tina Klemmensen (kendt fra Postmand Per)

 

Fredag kl. 10.30: Flash Mob på gågaden i Nykøbing – 5. klasser går ud og læser firkantede fortællinger i butikker, på gaden osv. Klokken 12 samme dag afsløres vinderen af konkurrence i firkantede fortællinger. 

 

Derudover kommer blandt andet forfatterne Kim Fupz Aakeson, Özlem Cekic, Morten Dürr og Nicole Boyle Rødtness på besøg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App