¨

Vil købe Mols-Linien for halv milliard

Foto: TV ØST

Der er fremsat et købstilbud på samtlige aktier i færgerederiet Mols-Linien fra kapitalfonden Polaris.

Den danske kapitalfond Polaris fremsætter et købstilbud på alle aktier i færgerederiet Mols-Linien, der sejler på ruterne Odden-Ebeltoft og Odden-Aarhus.
 
Det oplyses fredag i en pressemeddelelse.
 
Polaris har allerede købt 29,95 procent af aktierne i færgerederiet Clipper Group, og fonden lancerer fredag et købstilbud på de resterende aktier.
 
Ifølge kapitalfonden har den modtaget "uigenkaldelige forhåndstilsagn" om at kunne købe yderligere 46,24 procent af aktierne i Mols-Linien fra Nykredit Bank, Finansiel Stabilitet og FS Finans III.
 
Kapitalfonden byder 34 kroner per aktie. Det svarer til en samlet købspris for Mols-Linien på cirka 482 millioner kroner.
 
- Sammen med ledelsen vil vi gøre Mols-Linien til et både stærkere og mere attraktivt alternativ til Storebæltsbroen, siger Jan Johan Kühl, partner i Polaris, i meddelelsen.
 
- Vi vil investere i Mols-Linien og støtte op om den gode udvikling ved blandt andet at styrke rutenettet, tilbyde nye services og forbedre de rejsendes oplevelse om bord.
 
- Mols-Linien får med os en dedikeret, langsigtet og kapitalstærk ejer. Vi vil skabe stabile rammer og videreudvikle Den Flydende Bro over Kattegat, fortsætter Jan Johan Kühl.
 
I meddelelsen oplyses det desuden, at Mols-Liniens bestyrelse er positivt indstillet over for købstilbuddet og agter at fremlægge sin redegørelse om købstilbuddet, når Polaris offentliggør sit tilbudsdokument.
 
Aktien i Mols-Linien stiger 6,2 procent til en kurs på 34,50 kroner efter købstilbuddet fredag eftermiddag.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App