Vikar sendt hjem efter sexanklage fra mindreårig asylansøger

En vikar blev i november suspenderet, fordi hun angiveligt havde et seksuelt forhold til en mindreårig asylansøger på Center Anneberg i Nykøbing Sj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kvindelig vikar blev i november sendt hjem og suspenderet, fordi hun var mistænkt for at have et seksuelt forhold til en af de mindreårige asylansøger på asylcentret Center Anneberg i Nykøbing Sjælland.

Det fremgår af en indberetning fra Røde Kors til Udlændingestyrelsen, som Politiken har fået aktindsigt i.

Centret huser uledsagede asylansøgere under 18 år, og det var en af dem, der i november fortalte, at han havde et kæresteforhold til en kvinde på centret. Kvinden var ansat som vikar i fire til otte timer om ugen på et andet asylcenter, oplyser Røde Kors.

Dermed er det ikke kun Langeland Kommune og det nu nedlagte Børnecenter Tullebølle, hvor kvindelige ansatte er blevet mistænkt for at have et forhold til mindreårige asylansøgere. På Langeland blev to kvindelige ansatte på børnecentret i august sigtet for at have haft sex med nogle af beboerne.

Langeland Kommune er siden blevet fyret som asyloperator af Udlændingestyrelsen, blandt andet fordi de har undladt at videregive centrale informationer til styrelsen og på grund af store ledelsesmæssige problemer.

Valgte selv at sige op

I Nykøbing Sjælland anmeldte Røde Kors dog hurtigt sagen til politiet og sendte den pågældende medarbejder hjem, skriver Politiken. Få dage efter orienterede de Udlændingestyrelsen i en mail, hvori der blandt andet stod:

- Røde Kors mener, at de nu har identificeret den pågældende medarbejder og indleder en afskedigelsessag mod den pågældende. Dette begrundes i, at der, uanset hvad den politimæssige efterforskning måtte føre til, er begrundet mistanke om, at medarbejderen ikke har overholdt sin ansættelseskontrakt med Røde Kors, hvis hun har haft et seksuelt forhold til en mindreårig under sin ansættelse.

Hos Røde Kors bekræfter centerchef Carsten Isaksen over for Politiken, at medarbejderen blev suspenderet på ubestemt tid, og at hun en måneds tid senere selv valgte at sige op.

Den begrundede mistanke mod medarbejderen bundede blandt andet i, at der var stor detaljerigdom i asylansøgerens fortælling, som angiveligt kom frem i lyset, efter den kvindelige vikar og den mindreårige dreng havde haft et skænderi.

Politiet har henlagt sagen

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse om et muligt strafbart forhold mellem en ansat i Røde Kors og en asylansøger i midten af november 2016.

- Politiet oplyser dog, at anmeldelsen siden er blevet henlagt, fordi politiet ikke kunne få ”belyst/bekræftet anmeldelsen yderligere”, skriver Politiken.

Røde Kors formåede ifølge Carsten Isaksen aldrig at finde ting, der bekræftede deres mistanke om et seksuelt forhold endeligt.

Udlændingestyrelsen oplyser til Politiken, at Røde Kors har håndteret sagen hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med retningslinjerne.